Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

snapscan

Igen, ők azok!

jeepatti

valami használ esetleg saját építésű 3d nyomtatót mach3 al?

Csak elméleti kérdés .. köszia választ

GPeti1977

Egyszer kipróbáltam de se jobb se rosszabb eredményt nem kaptam.

3vv2btrhv

harima

Szépnapot!
Van egy ilyen MK3 Alu Heatbed -em.
Azt írják róla, hogy a 12v-os ág 24v-ról használható.
Valóban lehet úgy használni, vagy csak egyszer és utána tönkre is megy?

GPeti1977

Négy kivezetése van, bekötheted 12V -ra vagy 24V -ra.

harima

Addig világos.
Csak a lejjebb a leírásban írják"Running 24V on the 12V terminals will heatup the heatbed to 100 degree in only 2 minutes (Your printer controller will regulate the power to the heatbed in order to get your preset temperature.)". Engem ez érdekelne.

k6btg2mjw

Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Rumba Board-on Marlin firmware-el DRV8825-ös driver-el csak Z- irányba tudok mozogni. Az összes többi irányban csak halkan sípol a motor és meg sem mozdul.
A motorok és a Driver működik. Külön programmal teszteltem egy arduinoval. Mi blokkolhatja a mozgást ?
köszönöm.

sastas

A motoráram a DRV-ken le van tekerve szerintem

sastas

Igen, gyakorlatilag egy 1.2 ohmos ellenálláson esni a feszültség, hogyha a 12V-ra kötsz 24V-ot. A 24V-os ág 5,5 ohmos. Számold ki, mekkora az áramkülönbség a kettőn. Persze ezzel beterheled a 12V-os ágat, ha jól van kialakítva és a vezérlésed is megfelelő, akkor nem kéne, hogy gond legyen, de az előbbiben a kinainál nem feltétlenül bíznék, mert az legalább 15 forintal magasabb költség.

k6btg2mjw

Próbáltam feltekerni , de sajnos nem változott semmit.

Dakota25

Próbáltál már két szomszédos motorvezetéket felcserélni?

k6btg2mjw

Megpróbáltam. Semmi változás

s7manbs8

A Marlin software megfelelően van configurálva ? Egész lassú kóddal sem mozog ?

G01 X100 F10

pl. egy fenti kóddal sem mozdul meg ?