Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

CT nekem sincs, de van egy régi Siemens ultrahangos berendezés.
Állítólag ezt valami csontrepedés vizsgálatra használták.
Próbaképp megnéztem a szívem tájékát vele és lehetett látni ahogy mozognak a kis csúcsok.
Mert olyan a kijelzője mint egy sok sugaras szkópnak.
Alul vannak a markerek talán milliméterenként aztán minden 5 és 10. nagyobb.
Aztán még 1001 hülyeséget lehet vele csinálni meg egyszerre több fejet is kezel.  
talán még anyagvizsgálatra is lehetne használni.

9e46bv6s

Ha megérkezik, természetesen elmondom, hogy milyen. Az arduino alapú vezérlőkkel már annyit szívtam, hogy belefáradtam (ez persze lehet az én hibám, lehet a számítógépemé, nem tudom, de igazándiból mindegy is). Ez a vezérlő meg remélhetőleg stabil lesz, és ami számomra fontos, hogy nem kell usb-re kötni.

Tény, hogy a TMC2100 sokkal-sokkal csendesebb, csak a 4 vezérlő többe kerül, mint az egész MKS SBASE board (kijelző nélkül)

vjanos

Ha egyébként elégedett vagy a jelenlegivel, hozzá ne nyúlj :)

Deltánál a polárkoordináták miatt már néha kevés a Mega számítási teljesítménye.

Erre mehet rögtön a 24V, etherneten kommunikál, könnyebb konfigurálni és talán a kódba belenyúlni is, van hozzá touch screen ...

3vv2btrhv

A kérdés inkább az lenne , lehet vele nyomtatási (STL ) állományt generálni ?

000000000

Egy kb 1970 készülékkel ?
Ezen még a képrögzítés is fényképezőgép feltéttel volt !
Ezt a berendezést így képzeld el mint a képen csak CTR csővel.

000000000

3vv2btrhv

A szoftverre értettem , nem a te gépedre . [#guluszem1]

keri

Valamit tényleg elronthattál :)
Mindenkinek halál stabil az Arduino alapú. Engem csak az érintő képernyős kezelés és a jóval magasabb léptetési frekvencia miatt érdekel.
3D nyomtatóra elég az ardu, de CNC vezérlésnél (plazmavágó, lézer, gravírozónál) már vannak egyéb igények is. Ráadásul pont a PC kihagyása miatt. PC-ről most is működik az esztergám.

keri

TMC drága, de durván jó. És igazából nem is drága egy MSDD  vezérlőhöz képest.

wt8g4i4

Itt van pár kép a színváltós maciról. Hőre kifehéredik

szf

Egy ismeretlen fúvókáról, hogy állapítjátok meg a méretét?

Devecz Miklós

Átnyomod rajta az anyagot, és megméred a vastagságát. [#integet2]

szf

Kösz.
Én is így gondoltam.
Csak egy kicsit bizonytalan vagyok , vagy nem....

Devecz Miklós

Van egy másik megoldás is.
Beledugsz a fúvókába egy tűt (ez elvileg kúpos), Megjelölöd, meddig ment bele, majd megméred ezen a helyen a vastagságát.

Dakota25

...vagy a fiókban szunnyadó, óccó kínai 0.1-1 mm-ig 0.1 mm-enként lépő fúrókészlettel jól bekalibrálod.[#vigyor3]