Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

sastas

Igazadvan. Rosszul fogalmaztam...  Színkifuttatottat keresek és nem színváltósat. Ennek az ABS változatát.

wt8g4i4

jaaa :) Én a hétvégén fogtam pont olyan macit ami a színváltós anyagból készült , nagyon jópofa cucc :)

pagabee

Sziasztok,

RAMPS-FD V2.A-t honnen lehet beszerezni? Mindehol a hibás V1-eset árulják.

GPeti1977

Miért mi a baja?

rf63unrk7

Vannak ebben az irányban is kísérletek:

"A speciális, bizmut-ón keverék fémet eleve úgy tervezték, hogy mozdulatlan állapotban szilárd legyen, nyomás hatására viszont folyadékhoz hasonlóan, egyenletesen áramoljon. Egy fémrudat addig melegítenek hozzá, amíg félszilárd állapotba nem kerül. Ekkor extrudálják fúvókán keresztül. Így lehetséges nyomtatni, utána viszont megint szilárd lesz, és kihűlés közben megkeményedik. Kevesebb oxid kerül bele, kevesebb utólagos nyomás éri a megszilárdult anyagot. A speciális matéria alacsony olvadáspontja miatt működik jól, amelyhez azonban nagyon pontosan kell kontrollálni a hőmérsékletet, különben nem áramlik át olyan egyenletesen a fúvókán."

http://freedee.blog.hu/2017/03/31/valtozasokat_hoznak_az_uj_femnyomtato_technologiak

keri

pagabee

Az nem tetszik benne, hogy nem moduláris. Ha valamit megnyiffantok benne nehéz vagy nem lehet cserélni.

9e46bv6s

Lehet rá külső vezérlőt is csatlakoztatni, ha tönkremenne a beépített...
Én vettem egyet, az aliexpressen akcióban volt 70 dollár, érintőkijelzővel.

pagabee

A 32 bit hatása a 8 bittel szemben érződik? Finomabb a mozgás?
Nekem egy cartesian elredezésű nyomtatóm van 1db extrúderrel, 20x4-es LCD kijelzővel és SD kártyával, amit Arduino Mega vezérel. Nem tudom indokolt lenne-e a 32 bites vezérlő? Lenne-e valami észrevehető javulás?

9e46bv6s

még nem érkezett meg...

keri

Valami élménybeszámolót tarthatnál róla.
Én is filózok.
Az tart vissza hogy TMC2100 vagy hasonló vezérlőt akartam.

keri

Nincs itthon CT berendezésem :)

szf

Működésre bírtam "Luca széke" nevezetű nyomtatómat.Szeretnék àltalam tervezett egyszerű alakzatokat is kinyomtatni.Milyen rajzoló progit ajànlatok hozzà?