Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

adamant

Tiszteletem mindenkinek!

egy kis segítségre lenne szükségem van egy adott vezérlő minél nem tudom beállítani a kettő extrudert. Marlin Fw el probálkozom a bed levelinget már sikerült belőni hogy a kijelzőn is látszodjon és működjön :)
De a 2 extrudert nem tudom ugy beállítani hogy ne legyen hiba a rendszerbe esetleg valaki tud mutatni egy leírást hogyan is kellene vagy milyen fw el szorakozzam ami esetleg már bevan állítva?

Előre is köszönöm!

Üdv Adamant

ywathzay

Tudom nem kérdeztél, de nem jól számoltál. A postaköltséggel együtt 184000Ft (számold a váltási árfolyamot, te mindig az eladásit fizeted, hacsak nem tartasz bankban dodót), ha nem vámolják. Ha igen (mérete és súlya miatt, főleg ha posta hozza tuti fogják) szorzó durván x 1.4 (vám+áfa) = 258.125Ft. Nem jártál jól. Ha tovább számolsz, veszel 16db-ot, akkor kijön mindennel 209000Ft-ból/db. Jól jártál, még eladó darabjaid is vannak :).
Ezt a hasznot nem kell sajnálni a garanciáért cserébe.
Én fiber lézer gravírozót akartam venni, na azt ha behozom kintről tokkal vonóval (szállítva, vámolva) bruttó kb. 2.45M Ft. Na ugyanarra a gépre van közel bruttó 4.7M, és bruttó 15M Ft-os ajánlat is itt Magyarisztánban. Úgy gondolom ez már elgondolkodtató különbség. Ja a másodiknak mikor mondtam, hogy ez már a tisztességes hasznon túl van úgy gondolom, a válasz az volt: de van rá garancia..... no comment.

Devecz Miklós

Én ezt a programot használtam a duál nyomtatáshoz:

Marlin

A configuration.h-ban ird be a te adataidat (fej eltolás, kijelző tipusa, stb)

adamant

ez jó akkor is ha nekem mondjuk kettő külön álló extruder fejem van?

Devecz Miklós

Igen, itt vannak a beállítások:

xmas75

Hát ilyen ronda egy semmit sem tudunk róla gép szerintem inkább pénzlenyúlás mintsem valódi termék.
Odaraknak két nagyon ronda "nyomtatott" valamit és folyamatosan egy pléhdobozról beszélnek.
(Habár csak áttekertem a filmet)

Egy kicsit a bebukott lézerborotva vetítése jut eszembe róla.

izbeki

Szerintem nagyon is korrekt az ára, senki nem köszönömért üzemeltet üzletet!
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

keri

5* ös különbözetbe belefér hogy ne legyen garancia az olcsóbban :)
Amúgy nekem középárfolyamon vált a bank.
Ha kp.t veszek fel akkor számol csak eladásit.

keri

Elmondja hogy működik és mutatja is.
Sima CO2 hegesztő fejjel felhegeszti, majd a marófejjel vissza marja méretre rétegenként.
Mondjuk borzalmas ronda a végeredményt, lehetne kevésbé buborékosra is hegeszteni.
Ipari cuccoknál megoldották ezt már jobban.

Arra lennék kíváncsi, hogy argon védőgázas wolfram pálcás hengesztővel lehetne e normálisan megolvasztani fém por rétegeket, mert akkor ki lehetne váltani a lézer szinteresből a lézert.

keri

Mondjuk ki tudom próbálni.
Egy időben mániám volt hogy flexelés köszörülés után mágnessel összeszedem a vasport, így most van egy fél kilónyi :)

GPeti1977

A fémporos 3D nyomtatás miatt kérdezném hogy 40W os CO2 lézerrel lehetne alacsony olvadáspontú fémport olvasztani, pl alumínium (argon védőgázban), meg lehet valahol kapni ilyen fémpor ötvözeteket?
Elég olcsón lehet már megvenni egy ekkora teljesítményű lézert.

000000000

Alumínium por szárazon nagyon veszélyes.
Inkább más fémet nézz !

2:48 a lényeg.

GPeti1977

Miért kigyullad? Azért is meg az oxidáció miatt argon védőgázban kell olvasztani, nem beszélve egy magnézium ötvözetről mert az tényleg kigyullad.

000000000

Nem a kigyulladás veszélye fenyeget, csak a szálló részecskék tüdőrákot, daganatos megbetegedéseket, demenciát és még 1000 fajta csodás rákfenéket okoznak !
Jó étvágyat hozzá !