Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

svejk

Ja, hát igen a tárcsa léptetők.
Reklámoztam is őket D.laci hirdetése kapcsán.

3vv2btrhv

hyvjns6kk

Jön az újabb probléma, most az LCD nem működik! A 20x4-es kijelzőn csak két "csík" látható, pedig a configban jól van beállítva...

Devecz Miklós

Ha jó a beállításod, akkor a kijelző hátulján van egy poti, tekergesd!
A két szalagkábelt nem cserélted meg?

hyvjns6kk

Ezeket én is megnéztem... semmi...

hyvjns6kk

Nos, az 1.1.0-RC8 -al jó a kijelző, de most meg a léptetőket konfigurálhatom megint :-)

9e46bv6s

Végül berendeltem az MKS SBASE 1.3 vezérlőpanelt egy érintőkijelzővel, ráadásul még akciós is volt, aliexpress applikációval 70 dolcsi innen:

link

Remélem jó lesz...

vvvsmkgjx

Sziasztok!
Elkezdtem egy Kossel Delta printer építését és a szerkezeti kialakításnál merült fel bennem, van-e jelentősége a nyomtató fejegységet tartó rudak párhuzamosságának? Amennyire láttam néhányat képről párhuzamosnak tűnnek. Van valakinek ezzel tapasztalata? A lineáris megvezetést párba állított 12-es köszörült tengelyekkel szeretném megoldani (ez van itthon). Milyen anyagból érdemes csúszócsapágyakat gyártani hozzá. (Hangsúlyozom gyártani, mert megvenni mindent meglehet tudom :)) Minél könnyebbre szeretném építeni a mozgó részeket, szeretném ha Nema17es moci megbírná hajtani. (Áttétel nélkül)
Köszönöm az építő kritikát és a segítségeteket!

keri

Csapágy anyag: Grafitos bronz, bronz, ZX100 műanyag, POM-C műanyag,Poliamid, Oilamid (olaj emulziós poliamid)
Amúgy sima PLA-ból nyomtatva is egész jól működnek.

keri

Delta nyomtatónak az egy tengelyhez tartózó száraknak érdemes párhuzamosnak lennie, mert ha oldalirányba eltolja a másik tengely, akkor elcsavarja a fejet, aminek aztán végkép képtelenség kiszámolni a kinematikáját :)

keri

Ja, amúgy rájöttem mit lehet csinálni az el zsírosodott üveglapokkal amire sehogy sem akar tapadni a PLA.
Beraktam a mosogató gépbe sterilizáló mosásra 70fokon. Vízlágyító, mosótabletta minden ment neki. Most úgy tapad hogy nem bírom leszedni

rf63unrk7

Én egyre jobban arra hajlok, hogy a magasság beállítás lesz a ludas, és az ilyen tisztító mosás után ez is bekövetkezik (újrakalibrálás). Ma ki is fogom próbálni, két papírlapnyi távolságra kalibrálok az egy helyett, úgy is kell nyomtatnom (a kutya megvevett valamit amit nem kellett volna, a boltig meg lusta vagyok elmenni).

keri

Tuti nem. Én próbáltam azt is. Kicseréltem az üveglapot és a tapadás is visszajött.
Most meg kiszakítottam egy darabot az üvegből annyira tapad :) pedig hagytam lehűlni, kb. fél napot, szóval így is úgy is kuka lett az az üveg :)

keri

kínai MKS Gen 1.4 panelhez FTDI drivert honnan lehet szerezni?
Több mint valószínű hogy nem eredeti.

Meg a k..va anyjukat aki ráírta hogy RepRap Full Graphic Display...nem máűködött...kiderült fordítva kell bedugni a kábelt, és nem úgy egyféle képen ahogy fizikailag lehetne.
Én kijelzőmnél jól van a bekötés, az újnál már fordítva. Mire jó ez?

vjanos

Ebben a zipben van egy olyan, ami egyszer már működött nekem:
http://www.geeetech.com/wiki/images/0/03/Arduino-1.0.1.zip