Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

vjanos

Csak pl egy rampson mellette is egy másik stepstick van, és bem tudod mellette felvezetni. [#vigyor3]

B.Zoltán

Ez igaz, de most kivételesen egyedül van az extruder, mert csak erre a célra lett beüzemelve.
Kár, hogy tényleg nyomtatónál nem férne el, ahol minden vezérlő be van dugva.

morvfer7

rakattintasz, beirod, hogy 1 fontal tamogatod, kifizeted, utana e-mail es megkaptad...

Devecz Miklós

0 fontot is beírhatsz, akkor es elküldi emailben.

3vv2btrhv

köszönöm , megy [#csodalk]

keri

De gondolom ezzel véleményt is alkotsz a munkájáról.
Bár nekem elvem hogy nem kérek pénzt ezért, mert a fogyasztói társadalom, pontosabban a multinacionális gagyi lehúzások ellen lázadok ez úton, de amióta töltögetek fel terveket a Thingiverse-re tudom hogy mennyi meló van egy egy jól működő modell mögött.
Persze ezek mind olyanok amit magamnak csináltam, és mellékesen megosztottam, de sokszor több munka van a "piacképes" állapotra hozásban mint a konkrét modell megtervezésében és kinyomtatásában.

keri

És ha már itt tartunk.
Befejeztem a nyomtatható Z tengelyt és asztalt.
Összerakásról készült fotósorozattal bővítettem a tartalmat.
Nagyon masszív, nagyon jól működik. Bár szerintem így is elég jó, a 8-as tengelyek a leggyengébb pontja, szóval magamnak (ez a kollégámé) 12-es tengelyből fogom csinálni. Ha valakinek nem elég a 8-as tengely, várja meg azt a verziót. Esetleg ha nem esik szét a parametrikus modell egy ilyen egyszerű méretmódosítástól akkor 10-es tengelyre is megcsinálom.

Annyi hogy a PLA miatt fűtött munkatér nem javasolt, de szerintem ABS-el vagy más magas hőmérsékletet tűrő műanyaggal is elég erős lenne.
Kipróbáltam az asztalt úgy hogy ráálltam az oldalára és elbírt :) (87,3kg)

keri

Ja...350g PLA került bele.

hyvjns6kk

Sziasztok!

Most keltek életre egy RAMPS 1.4 panelt.
A Sprinter-t (Version 1.3.04T) felrakva majdnem működik (van, hogy csak az egyik irányba forog jól a léptető, visszafelé nem), viszont a Marlin egyetlen verziójával se hajtja meg a motorokat.
Van valakinek egy stabil firmware-je?

s7manbs8

A configuration.h -file-ban be kell állítani, hogy mit hazsnálsz, azt bogarászd végig.

ebalint

Látom a kutya is tesztelte, [#lookaround] lehet csak illatra.

[#eljen]

zozo

Nekem sem mozdult a motor a ramps1.4 -el és legújabb marlin verzióval. Aztán beírtam, hogy ramps1.3 van ott, erre mint a kisangyal, mindent csinált. Egy próbát megér.

Korábbi marlin verziókban 1.3 és 1.4 ugyanazon boardként van kezelve.

hyvjns6kk

Köszönöm a válaszokat!

Most a Marlin 1.1.0-RC8 van fent, #define MOTHERBOARD BOARD_RAMPS_14_EFB (13-nál ugyan ez a jelenség)
Csak egyik irányba mennek a motorok, aztán "befékeznek" és csak ugyan abba az irányba hajlandóak lépkedni... ellenkező irányba csak egy pöccenés és marad a "fék"