Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Nekem két óra alatt leszaladt. [#wave]

ezsolt74

Én nem tudtam hogy milyen sebességre állítsam,(kicsit lassúra sikerült vennem ,Pl a Z sebességét 1mm/sec-re állítottam, de miután láttam hogy nagyon lassan halad, a sebességet felemeltem 300%-al). Nekem kevésnek tűnt a 0,7mm-es mélység, így 1,2mm-re állítottam.
Nekem az asztal mérete is nagyobb, 250x210mm.
Viszont nem kellett volna 1mm-re kiemeltetnem, mert ezzel is rengeteg időt veszt.
13-óra körül lesz a teljes munkaideje, most fogja lassan befejezni.

vjanos

Mekkora fúróval fúrod?

ezsolt74

0,9mm-es fúróval.

rf63unrk7

Ha túl gyorsan mozgatod, tönkrevághatod az elektronikát.
Vannak ott a RAMP-son kondik, amik 35 voltig bírják.

Óvatosan mozgatni!

3htrurwv

Szia!

Bocs hogy csak most válaszolok de hirtelen felindulásból elutaztam, mint kiderült az accom is "hechkelődött", bár remélem, hogy csak a gyerekek által. :)

Nem priusom van, más típus. Most is egy "okos" 2 dines rádió van már benne, de ez WinCE alapú, eljárt felette az idő. Annak a helyére szeretnék egy androidos tabletet behegeszteni, és ahhoz kellene egy a műszerfalba simuló beépítő keret, hasonló, mint a mostani rádióé. Elvileg már minden alkatrész megvan, egyetlen dolgot nem fogok tudni megoldani ahogy látom, az pedig a bluetooth kihangosítás, ami azért fájó pont. :/

100 szónak is 1 a vége, ehhez a projekthez gondoltam az előlapot nyomtatni a "Wanhao Duplicator 7 DLP/LCD" nyomtatóval, emiatt keresgéltem az adatokat a resinekről.

Végső soron azthiszem marad az FDM már ha egyszer lesz időm ezzel is foglalkozni.

a3btwzuk0

Szóóóval :) tudom, hogy ez nem lézeres topic, de ott ahogy néztem komolyabb dolgokkal foglalkoznak. :)

Ha nagyon off topic, akkor szóljatok és bocs, és takarodok a lézeres topicba.

Szóval van egy prusa i3 rework 1.5 3d nyomtatóm. Arra gondoltam, hogy rá rakok egy lézer diódát fókuszálva. A tárgyhűtő ventillátor helyett rádugom magát a diódát, így 30%-os kitöltéssel 570mW-ot lehet rá engedni. Az már elvileg 1-2 dologra elég lehet.

Vettem egy sima lézer pointert, plusz egy Mitsubishi LPC836 lézer diódát. A lézer pointert szétszedtem, eredeti diódát kivettem, beraktam helyette az LPC836-ot, amit egyenlőre egy LM386-al hajtok meg, 340mA 1.7V amit mértem rajta (az áramot a teljes cucc vette fel ellenállásostul (2W és melegedett) és lm317-től).

Az előbb csináltam egy próbát, postás gumival fel hackeltem a lézer diódát fix táppal egyenlőre. És a csatolt képen lévő ábrát sikeredett vele kivágni.

Kérdés: Hogy hajtanátok meg lézert a hűtő ventillátor kimenetről? Maradjon az LM317 verzió? Viszont ott az eredeti kapcsolás azt írta, hogy 10V a max táp így ehhez a lézer diódához ezzel az ellenállással (3.3ohm) és nálam a táp 14V. Valamint, nem tudom, hogy mit kezd a 30%-os kitöltéssel az LM317.

Csinált valaki közületek már ilyet?

bye
 HyGy

a3btwzuk0

egyenlőre rákötöttem simán a venti helyére, 255pwm és sima lm386 áramkorlát. alapvetően működik, bár főként csak sötétebb anyagokat tudok vele gravírozni.

keri

Kicsi a lézer teljesítmény, gravírozni azért jó lehet.
Valaki csinált olyat régebben, hogy vékony fekete festékkel lefújta a nyákot, és lézerrel lepörkölte a festéket, majd maratta.
Egyébként a lézeres topikban sem harapnak ketté, és ott is jó arcok vannak :) Ahogy követtem, a 2W-os kínai kéklézer a menő most.
Illetve a 40W-os kínai CO2
Ha nekilátok akkor ez utóbbit csinálnám, mert azzal már lehet rétegelt lemezt vágni...bár az igazi az lenne, ha alumínium lemezet lehetne vágni vele, de félek ahhoz több kW kéne.

wt8g4i4

vagy 40W fiber lézer :D

rf63unrk7

Még nem próbáltam, csak tervezem...

http://www.tamaskft.hu/lezervagas

keri

Hátha valakit érdekel. Most töltöttem fel:
Nyomtatható Z tengely és asztal tartó

balika

Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni,egy delta nyomtató beállításához.
Ez a nyomtató:
http://www.thingiverse.com/thing:298168
Ha valaki használ ilyen,vagy upgradelte már,vagy csak tud segíteni egy használható firmware-el,az kérem keressen meg.
köszönöm

NickE

Letöltöttem a 2.4-es Curat. Ebben nincs soros port beállítás. Azt olvastam, hogy automatikusan megnézi a portokat és ha lát nyomtatót, csatlakozik. Sajnos nekem nem csatlakozik. Marlin fw van telepítve, pronterface-el működik. Próbáltam a firmwareben átállítani a baudrátát, így sem látja.

Mit lehet tenni? Telepítsek régebbi Curat? Ti mit használtok?