Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

sastas

Attól függ majd szerintem a kereslet, mekkora az a kilós ár ;)

keri

Herz mellet lakok, szóval nekem is az ár számít :)
Herz-nél is vannak géptisztító szálak amiknek folyamatosan változik a színe, ezt szoktuk venni olcsóbban olyan nyomtatásokra ahol ez nem számít. A minősége persze ettől még jó.

wt8g4i4

én szívesen fogadok ilyent ha jó az ár, gyakorlásnak jó a színhibás is :)

B.Zoltán

Engemet is érdekelne, még a méret hibás szálak is.
Persze az ár az nagyon lényeges.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!

Szerintetek van jelentősége annak hogy a híd egyik másik felén vannak az extruderek, vagy egymás mellet, nekem jobban jönne ki a híd két oldalára, de itt viszonylag messze vannak egymástól az extruderek végei?

Devecz Miklós

Szerintem nincs.
A Marlinban kell megadni, hogy melyik irányban van az eltolás (x vagy y, és a nagysága)

keri

Csak annyi, hogy a fejek távolságával csökken a mindkét fej által lefedhető út adott tengelynél.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm nektek az infót, akkor megyek az ezen terv alapján.[#integet2]

Kelepeisz Lajos

Egy másik kérdés ami kicsit ködös, van a filament toló mechanika (bovdenes), miért használnak áttételes tolást, finomabban tol, vagy mert erősebb, netán egy 0,6Nm-es moci már nem elég, ez esetleg a eltolni kívánt hossz határozza meg, hogy kell-e az áttétel vagy nem?

B.Zoltán

Nekem a bovdenes 1,75 szállal 7-8 átmérőjű  bordás kerékkel szépen megy áttétel nélkül.
A 3mm szálhoz szerintem már kell az áttételes.

sastas

Na meg mert az áttétel 1 dollár bekerülésű a kínainak, az erősebb moci meg 5. ;)

A bovdenben utazott hossz nem sokat számít, hiszen az általában teflon cső, aminek elég kicsi a surlódása.

Devecz Miklós

Saját tapasztalat:

1,75-ös szálhoz nem kell áttétel, egy 0,5 Nm-es motor gond nélkül eltolja.

Más.

Először én is a bowdenes megoldásokat készítettem, de közben rájöttem, hogy ezek üzemeltetése több figyelmet igényel. A nyomtatás befejeztével érdemes visszahuzni a szálat az extruderből (visszaolvadás elkerülése). Ismételt visszatolása már problémás, sok az akadás. Másik probléma, ami miatt nem szerencsés az alkalmazása, az utóbbi időben a szálak képesek több darabra törni állásukban, ha ez a bowdenben követzkezik be, sok problémát okoz.

Egyszerübb a direkt táplálás.

keri

Mondjuk ilyen száltörésem még nem volt, de egyetértek, macerásabb és nyomtatásnál is inkább csak hátrányos a bowdenes...csak ne lennék olyan lusta megcsinálni :)

PSoft

Ma délután, volt szerencsém "bábáskodni" abban, hogy az egyik nyomtatód új gazdára találjon.:)
Nyugodt szívvel mondhatom, megelégedéssel vette át az újdonsült 3D nyomtatós "kolléga" a remekbe szabott kis szerkezetet.[#wave]

Kelepeisz Lajos

Biztos hogy a fejen lévő tolás sokkal direktebb könnyeben kontrollálható, de engem ami elrettent az a sok vezeték a hídon, persze ez sem megoldhatatlan dolog.[#smile]