Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Dezső

Szia Tibor.
Tapex a neve. Milyen méretbe keresel?

keri

Stabil az....viszonylag. Legalább is amennyire a huzal nyúlik.
Tetraéder elrendezésben van kifeszítve 4 ponthoz képest.
Vagyis bármelyik irányba akarnak elmozdulni, egy huzal visszatartja.
marógépet nem üzemeltetnék róla, de nagyon nagy méretű 3D nyomtatónak jó.

keri

keri

Mondjuk én úgy szoktam, hogy belenyomtatom az anyát.
Persze kész tervek esetén amikor a lelkes amatőr elhiszi, hogy a 3-as csavar megmarad a PLA-ban, miközben nem, akkor praktikus lenne ilyen, de arra meg talán HeliCoil menetjavító is jó lenne...bár az meg nem olcsó, viszont lehet használni másra is.

Dezső

Van betekerhető illetve préselhető változat.

3vv2btrhv

Köszönöm mindenkinek a hasznos infókat .

3vv2btrhv

Még tervezés alatt van , nem tudom .

Dezső

Bocsánat, a Tapex az Tappex!

sastas

Agyonverném a kínait aki kitalálta, hogy ezt laptopoknál gyorsan öregedő, és amúgy is rideg műanyagba préselik bele.... Imádom, hogy szedek szét egy laptopot, és legalább egy mindig kitörik a helyéről...

keri

Régi jó Armada1500
Ott az alu vázra  volt minden rácsavarozva.
Még mindig hibátlanul működik, sőt jobb állapotban van mint a pár éves laptopom.

B.Zoltán

Vigyázz ez a Kínai sárgaréz csavar, vagyis aminek párhuzamosan van a rovátkája a csavar szárral nem sokat bír, ha utólag nyomja bele a PLA-ba.

Gyengébb helyekre jó, de ki lehet húzni a PLA-ból, aminek a felső ill. az alsó része kb 30 fokos szögbe ellentétes irányba van berovátkolva az a legjobb.

Ezeket egy laptop házából szedtem ki.Ez nem tud elforogni sem kijönni, inkább megszakad a menet.
Ezek a párhuzamosan rovátkázott csavarok ha nem utólag kell belenyomni, hanem fröccsöntés előtt már helyére rakják akkor az is nagyon erős tud lenni.
Ez az én véleményem, egy fél napos kísérletezés után. Javaslom, hogy csinálj próbát mielőtt nagyobb mennyiséget veszel.

Kelepeisz Lajos

5-ösböl van csavarom is, és sárgaréz beönthető anyám is.

szf

Szerintetek mennyire elvetemült ötlet az épülő 3D nyomtatómnak az XY mozgását 10x3 golyósorsóval hajtani?