Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

bnk9rsx9a

Na a powerbelt is árul ilyet? Jó tudni. Eddig csak tömlőket rendeltünk tőlük, de ez jó, köszi az infót.

Szóval köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt.

Igazából nem tudom megállapítani mi görbült el.
Volt szervizben a gép, az összes rudazatot kicserélték és kiegyengették a kivehető alu tálcámat...

Mivel tudnám megnézni a felület egyenletlenségét? Van itthon egy fém derékszögem, de az egy olcsó valami, ráteszem néhol átszűrődik a fény, de csak egy picit és nem biztos, hogy nem a derékszög hibája...
Vettem hozzá hőálló üveget, jó pénzért, amit kimértek nekem, hogy a szélébe rendes hajlás volt, pedig mindenki azt mondta, hogy ezer %, hogy az üveg nincs elhajolva...
Na mindegy, most vettem sima ablaküveget, hááát... Azzal még közelebb van a fej középen, mint az alutálcával és nem tudom eldönteni, hogy az üveg a rossz vagy más :D

Az első dolgom az volt, hogy az y rudazatokat megforgattam, de valahogy nem találtam meg azt a pontot, ahol tökéletes lenne. Mellékelnék egy videót, hogy milyen hangot ad ki a gép...

Videó - darálós hang

Megkérdeztem a gyártót és az alábbi adatokat kaptam a rudazatról. 8mm átmérőjű, 35 centi hosszú (ezt én mértem meg és ez az y tengely).
Anyaga: kemény bevonatos acél
Nem tudom végülis a rúd hajlott-e, bár biztos az is, mert nagyon sokat kellett szinteznem, miután az y tengelyt megforgattam.
Igazság szerint garis a gép, csak nem akarom küldözgetni, mert múltkor is azt mondták szétszedtem a gépet és fordítva tettem bele 8db csapágyat, azt hozzá se nyúltam, plusz egy kb 1 perces kalibrációs nyomattal megmutatták, hogy mindenhol jó (miután elvileg 40 ezer ft értékű javítás és alkatrész cserét végeztek el rajta). De már miután elhoztam a gépet csinálta ezt a darálós hangot, plusz ha újra kicserélik a rudazatot, megvan az esélye, hogy az is gázos lesz. Szóval valamilyen pontosabb rudazatra kellene lecserélném.

3vv2btrhv

Ezen már én is elgondolkoztam , asztal borításnak gondolod ?

Kelepeisz Lajos

Igen, csupa jó dolgot írnak róla, mintha ide találták volna ki.

3vv2btrhv

Kipróbálod ?Most én járóképtelen vagyok .

3vv2btrhv

Szerintem ez a hang a fejből jön amikor a szálat nyomja az asztalhoz , mert nekem is hasonlót csinál ( Makerbot Z18 )

Kelepeisz Lajos

[#nevetes1] Nem sajnos én nem tudom, nincs nyomtatóm, de nagyon szívesen megtenném.

Kelepeisz Lajos

bnk9rsx9a

Neked mindig csinálja vagy neked is csak akkor, mikor a kitöltő rácsot teszi bele?
Nem tudom eldönteni hogy hozzáér vagy sem, de irritál ez a hang, plusz eddig nem csinálta és mintha több nyomtatásom is emiatt vált volna fel, annyira remeg... Bár a legutolsó nem vált fel, csak nem akarom hogy deformálódjon valami vagy ilyesmi...

s7manbs8

Nekimegy a fej a nyomtatásban az anyagba attól van ez a daráló hang szerintem.

zozo

Kérdeznék. Ezen a Ramps 1.4-en nincsen emergency stopnak vagy enable jelnek kimet (PIN) ?  -vagy én nem találom?

A pronterface-ben mivel lehet (pl. home-oláskor) lelőni azonnal a motorokat?
A power off, meg a motor off csak késleltetve állítja meg.

Jut eszembe, M81-et nem próbáltam, esetleg az gyorsabb?

s7manbs8

Reset gomb is van rajta azt hiszem a Pronterface-en.

vjanos

Pl rögtön az első pont:
Nem tapad rá semmi

[#eplus2]

vjanos

Nem jó a kérdés... a Rampson olyan pin van, amilyent a rajta futó firmware implementál.
A Marlinban pl van mindegyik tengelyhez enable - lásd pins_RAMPS_14.h

A pronterface-ben szerintem nem lehet ilyenkor megállítani - amig fut a homoló procedúra a mikrokontrolleren, talán nem is fogad másik utasítást.

Kelepeisz Lajos

De legalább könnyebben feljön a munkadarab

vjanos

Szerintem az első réteg se tapad le rá [#nemtudom]