Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ez a ma már majd elfeledett technológia, nem segítene rajtatok?

Illetve, az asztal lapján?
Szerintem, üveglapon is működne.:)

vjanos

Ez a leppelés, ugye?
Mire gondoltál, hogy segítene?

szf

Szerintem ez pikkelyezés.
Mi is szoktuk csinàlni az elektromos szekrények előlapjàra.

PSoft

PSoft

szf

Egy volt kollégàm régebben a rozsdamentes lemezt az esztergàlyos ricnizőgörgőjével "kezelte", azért mert az asszonykàja sütött raajtaa valami tészta félét és az ne csúszkaàljon rajta.

zozo

Köszi, ilyen pins_RAMPS_14.h fájl nincs a marlinomban, de majd holnap még szétnézek :)  

1.0.2-2 Marlinom van, mert linux alatt ebbe fordított normálisan (csak 6 warning-gal :) ) az arduino 1.8.1 compilere.
Nagyon beletúrtam, mert csak a mechanikus mozgatás kell belőle, aztán állandóan nyafogott a fűtések, extruder stb. kontrollja miatt.  

Ezeknek a drv8825 meg társai drivereknek invertált step jel kell? -Mert nem túl szép a hangjuk a motoroknak 8-ad lépésben.

vjanos

Már hogy ez finoman barázdálja a felületet?
Egy próbát megérne, de alapból a fémekhez nem tapad jól az olvadt műanyag.

vjanos

Akkor valami hasonló nevű :)

DRV adatlap, nézd meg, hátha előrébb jutsz. Egyébként ez zajosabb, mint az A4988

PSoft

Igen, a "finoman barázdált" felületre gondoltam.
Mint írtam,(szerintem) üveglapon is működne ez a "pikkelyezés".

vjanos

Mintha valaki próbált volna savmaratott üveget, de nem rémlik, hogy annyival jobb lett volna

keri

Hogyne.
Kivalló tapadás gátló felület lenne, mert csökkentené az érintkező felületet. [#vigyor]
Próbáltak már ilyesmiket régebben.

Devecz Miklós által használt furatos lemez működik, mert ott a furatok elég nagyok, hogy beleragadjon az anyag, illetve nekem még az elméletem az is erre, hogy amikor a meleg anyag kihűl akkor vákuum keletkezik a gödröcskékben, és ez is tartja.

keri

Tapadásra jó az üveglap a legtöbb anyagra, csak zsír és karcmentesnek kell lennie.
Szoktak maszkoló szalagra nyomtatni, vagy hajlakkal kezelni a felületet.
Aztán ott van a furatos alulemez,
A PEI lapra is nagyon jól tapad minden.

Szóval van lehetőség, csak a kezdők bénáznak ezekkel :)

vjanos

ebalint

Nesze neked stabil váz...

[#fejvakaras]