Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Csak a motorhoz menő négy vezetékkel lesz több, cserébe elmarad a merev tefloncső.
Lehet választani.

Devecz Miklós

Sok sikert hozzá, több nem lesz!

zozo

Ma megint elővettem kicsit a Marlint.
Kérdésem, arduino soros monitor alatt nem lehet programozni, utasításokat adni?
Szépen beolvassa az adatokat, de semmilyen utasításra nem reagál, nem válaszol.
Vagy kell még valami trükk, hogy tudjanak kommunikálni?

B.Zoltán

Nem rég foglalkoztam vele, hogy miért törik a tefloncsőbe lévő szál olyan könnyen.
Aztán nagyítóval nézegetve kiderült, hogy ahol az extruder kereke megnyomja ott törik és már utána, ahol nincs benyomódva ott nem.
Ezért a tefloncsőbe lévőre vigyázok, nekem nincs vele gondom pedig elég gyakran cserélgetem a tekercseket.

Devecz Miklós

Volt két olyan széria PLA-m, amit ha két napig nem nyomtattam, akkor kb. 50 mm-es darabokra esett szét.
Még a közelében sem vot az extrudernek.

Ha sikerült végre beimádkoznom az extruderbe, törés nélkül, utána megszünt a probléma (a következő két napos szünetig).

Érdekes módon nyomtatás közben sosem tört el.

Kelepeisz Lajos

Esetleg  a recézet kerék valami szilikongumi görgőre cserélése nem oldaná meg a gondot, nem tudom a gumi mennyire tud megkapaszkodni a szálban?

B.Zoltán

Igaz, most nekem is volt a 3mm-es szálba olyan, hogy a cséve 1/3 része darabokba volt és tört mint az üveg.
Most csináltam belőle 1,75-ös szálat az kellemesen hajlik.
Maradékokat újra akarom extrudálni kiválási leszek rá, hogy össze jön-e?

Nem egyformák a PLA anyagok sem, vagy ki kellene szárítani 60 fokon, volt róla szó már nem tudom ki írta pontosan a gyümölcs aszalóba történt szárítást.

ezsolt74

Nekem is volt ilyen PLA szálam ami tört mint a ropi, de miután betettem egy aszaló gépbe 2 órára ,utána már nem tört.
Olyan mint ha a pára miatt lenne törékeny, de mikor ki van szárítva akkor azután megint jó egy ideig.

B.Zoltán

Mennyi volt a hőmérséklet kb. benne?
60 fok rémlett, de nem biztos, hogy jól emlékszem.

ezsolt74

60 fok körül volt a hőmérséklete.

B.Zoltán

dawz8j0a4

Sziasztok!

Ultimaker 2+ klón géphez keresek alkatrész beszerzési lehetőséget.

- Teflon cső
- PTFE alkatrész
- nozzle

Folyamatosan száltovábbítási problémánk van.

Üdv.

vjanos

Akkor ez egy jól sikeeült klón... az eredetivel is pont ilyen gondok vannak :D

keri

4 vezetékkel több.
De most is fent van két ventilátor, fűtőpatron és termisztor vezetéke, ez 8 drót.
Én nyomtattam egy ilyesmi energia láncot hozzá...egyébként abban megy a filamenthez a tefloncső is.

keri

Vagy vehetsz több eres vezetéket is. Nekem csak 4+1 eresek voltak itthon, az elég is volt a felsoroltaknak a közös negatív miatt, csak a patron vezetékét kellet mellé tenni, de azt úgy is árnyékoláson kívül akartam vezetni.