Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

NickE

Ilyet szeretnék venni 8-as tengelyre. Gondolom, ezt is ebayről vagy aliról érdemes rendelni, de nem tudom, mi a neve, így nehéz keresni.

morvfer7

Valaki tud abban segíteni, hogy nyomtatásnál hogy kell beállítani, hogy a sebesség az elején 50mm/s az utolsó rétegeknél viszont csak ennek a fele legyen?
Esetleg a gcodeba kell valahol beleírni?

Tibi

Szia,

Én a Repetier-Host programot használom. Abban a Slicer - Configuration - Print Setting - Speed - First Layer Speed.
Itt lehet megadni az első réteg sebességét mm/s vagy %-ban megadni.

wt8g4i4

ezzel el tudsz indulni ha nem fontos a külső recés felület csavaros gyűrű

NickE

Kösz! "Shaft collar" a kulcsszó és jönnek az olcsó kínai példányok is.

wt8g4i4

a fűtött alu asztal alá , szigetelésnek érdemes 1 mm kerámia szövetet + 2 mm parafát tenni ?

sastas

Nekem 8mm parafa van, az elég jól szigetel, de a hőszigetelés mindenképpen jótékony.

wt8g4i4

köszi a választ én is erre jutottam, viszont ami még kérdéses az hogy hova ragasszam , az alsó alu lapra vagy a fűtőlapra.

Láttam mindegyik megoldást gépeken már.

3vv2btrhv

xmas75

Nem rossz!
Legalább már tudom hogy a PLA oldószere a Tetrahidrofuran mellett a Metil-Etil Keton.

keri

Érdemes, de ne aprózd el.
8mm-es parafát használok.
Parafa burkolatos boltban szép nagy darabot kaptam elég olcsón.
Kerámia felesleges. Nem kemence ez. Rövid ideig még a kezem is állja, a parafa meg hőálló.

keri

Amelyik jól esik.
Ha alu lapot is fűtöd, akkor lassabban melegszik/hűl, de jobb a tartása.
Ha alulapot elszigeteled, akkor gyors a felfűtés, de van egy kis rugalmassága az asztalnak.

én utóbbit megoldást használom, mert az üveglap adja a síkot.
Egy kis légrés meg nem a világ.

zozo

A pronterface-en kívül milyen progit használtok még a Marlin piszkálására?
Linux alatt néha meghülyül, volt hogy egy második home-oláskor egy idétlen értéket vett fel, ami elég érdekes eredményt hozott :)

zozo

Repetier-t használjátok esetleg? Tapasztalat?
No majd este megnézem jobban.

GPeti1977

Szeretnék venni egy gyári nyomtatót, van rá nettó 550000Ft om max.
Sajnos nem találtam megfelelőt, a következőket kellene hogy tudja:
- ne keljen bele speciális a géphez csak azzal működő filament, tehát egy ált. tekerccsel is menjen
- tudjon PLA, ABS stb nyomtatni
- legyen alsó fűtése, fontos!
- tudjam a paramétereit állítani tehát ne valami zárt forráskódú legyen de ha van ilyen és jól működik az nem baj, tehát pl a Cura szeletelő ismerje fel
- ne legyen mechanikailag gagyi pl menetes szár Z tengelynek aminek még a vége sincs rögzítve és minél több fém alkatrésszel
- lehetőleg (félig)zárt
- CE minősítés