Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

sastas

Gyakorlatilag minden STL egy egy darab, és azokat utána szépen össze kell pakolni.

ebalint

Én még nemfestettem, de nyomtattam szintelen PLA-val, anit majd szeretnék befesteni.

A felületet utánmunkálni lehetséges.

Többféle anyagból lehetne nyomtatni, attól is függ, hogy milyen körülmények között lesz majd használva.

Ha letöltesz egy szeletelőt, pl. CURA - kb. 90 Mbyte -, vagy Slic3r kb. 40 Mbyte -ot foglal a gépen és portable, akkor Te is meg tudod nézni, sőt valamivel többet is.

Gyárfás Attila

Csak disznek kell. De ettől függetlenül hibátlan festés kell rá. Vagy carbon bevonat a középső részen.

keri

Egyszerűbb ha a Thingiverse oldaláról linkeled

Mire kell?
Mert ez a második elég ocsmány kinézetű szerintem....az elsőért meg sokallod gondolom a 45$-t csak a modell megvásárlására :)

Én, ha magamnak csinálnám, visrosszajzolnám az elsőt fotó alapján. De akkor már az eredeti kormány fotója alapján dolgoznék.

Gyárfás Attila

Hát igen EZ
Jól is nézne ki. Még ki is fizetném,csak nem tudom használható fileokat kapok e. Vagy egy csomó munka lenne vele.
Ehhez nem értek.
Amugy disznek kell, a kijelzők helyén egy digit órával. Hogy legyen már akkor funkciója is.

ebalint

Nézd meg file -kat.

Hogy milyen lesz a végeredmény, a nyomtatás minőségétől erősen függ.

GPeti1977

Szia! Ez nem rossz, ugye működik szabványos filament dobbal nem kell neki speciális kazetta, hétfő megmutatom a többieknek azután lehet felvesszük a kapcsolatot.

keri

Akkor neked elég az előlap ha csak dísz.

Persze van sokféle lehetőség, de én úgy csinálnám, hogy sablont nyomtatni, vákuumformázással plexit ráhúzni, merítéses festéssel karbonminta rá, és profival lelakkoztatni.
Némi barkács hajlammal mindegyik munkafázis elvégezhető, ha valamit nem tudsz, YT videók a barátaid :)

Ha nyomtatod, csiszolgatod, festegeted, az iszonyat munka, feltéve hogy igényes kinézetet akarsz, de akkor meg kb felesleges nyomtatni, mert kézzel is kifaraghatnád :D

keri

ih7fm6t23

Igen, minden alap filamettel (ABS, PLA, PETG, Flexibilis, stb.) kompatibilis. Amihez nagyobb (260 fok feletti) hőmérséklet kell, ahhoz van kiegészítő fúvóka készlet, megvásárolható, illetve más átmérőjű fúvókák is:
https://store.micro-swiss.com/products/all-metal-hotend-with-slotted-cooling-block-for-duplicator-6

Mivel az alaplapja az UM2 alaplapjára épül, ezért nagyon sok szeletelővel (Cura, Slic3r, Simplify3D, Craftware) kompatibilis.

GPeti1977

Mindenképpen ezt veszem meg, végül is oda kell ahol dolgozom csak rá kell beszélnem a főnökeimet, meg kell a plexi borítás, üveg lap, meg a raspberry is belefér, ami még kell tartalék fúvókák, pl. elektronikai panelek tárolására készülnek majd tárgyak ESD PLA -ból.

Gyárfás Attila

Igen ezt néztem. Ez a 2011 vagy 12 es Ferrari replikája. Amnyi hogy a kijelzőket bele kellene varázsolni. Lehet is kapni hozzá ha valaki át akarja alakitani.
Na majd kitalálom. Azért köszi.

xmas75

Gondoltam, hogy eltörlöm és lekenem a nyomtatóm tengelyeit. Utána, megmozgattam mindegyik irányba.
Észrevettem, hogy a kikapcsolt állapotban is felvillan a kijelző ha gyorsabban mozgattam.

Ez mennyire jellemző, illetve megengedhető dolog?
Illetve károsíthatja-e az elektronikát?

Devecz Miklós

Semmi gond, dinamó hatás.

ezsolt74

A maróm most dolgozik a (Devecz Miklós féle  [#taps])lyuggatott alu asztalon.
Valamikor éjjel fog végezni, elég sok idő kell a több tízezer furat elkészítéséhez.
Kíváncsi leszek milyen lesz nyomtatni vele hideg asztalon.