Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

NickE

OpenSCAD-ben beírod, hogy import("útvonal"); és importálja.
FreeCAD is megnyitja az STL fájlokat.

Ha viszont szerkeszteni akarod, az problémásabb.

NickE

A "lyuggatott alu asztalra" fűtés nélkül lehet nyomtatni ABS-t is?

vjanos

Ezt a FreeCad-es módszert ajánlom STL-ből STEP-be konvertáláshoz, már többször bevált nálam. [#integet2]

vjanos

Levenni mennyire neház róla a nyomatot? kell feszegetni, vagy hülés után leugrik magától?

Még nem volt ilyenem, nincs túl közel  a fej hozzá?
De akár normális is lehet, hogy nyomot hagy

a3btwzuk0

Direkt 0.2mm-el kezdtem mint első réteg. A petg-t miután kihült aránylag könnyű volt levenni, az ABS alá pár helyen alá kellett nyúlni (De mondjuk itt 30C-ig vártam csak.)

A PEI sheetet emlékeim szerint nem kellett feszegetni, bár az is igaz, hogy azt nem ragasztottam oda az üveghez, így meg lehetett kicsit hajlítani. (Ez miatt nagyobb nyomtatásnál kicsit felhúzta magát a PEI-t. De már megjött a ragasztó, csak még lusta voltam ragasztani.)

szf

Valaki hasznàlta màr ezt a kezelő felületet?
Mükszik? Milyen?

vjanos

Első ránézésre ez egy átlagos 128x64-es, SD kártya olvasós Smart LCD-nek tűnik.

Szinte mindenki ilyent használ, mindegyik firmware támogatja.
Egszerű és nagyszerű, műxik, bevált :)

szf

3vv2btrhv

B.Zoltán

A A4988 stepper driverre pillanat ragasztóval, ha felragasztom a hűtőbordát az hosszú távon mennyire stabil nem jön le a hő mozgástól?

Arra gondolok, hogy az alu meg az IC tok az nem egyformán terjeszkedik a hőre.
Van valakinek hosszútávú tapasztalata ezzel kapcsolatba?
Rá szeretném ragasztani, mert az a öntapadós ragacstól hátha jobb lenne, meg akarom növelni az extruder motor áramát 1,3A körülire most középen van a potméter. 5-6 órán keresztül folyamatosan megy, amikor csinálom a 3 mm - 1,75-ös szálat, most először időnként egy-egy lépésre kihagyott, amikor görbe volt a szál.
A borda most is érezhető meleg volt, vajon elég lesz a borda vagy kell egy venti is neki, vagy nagyobb borda?

KBalázs

A venti még fontosabb mint a borda, ezeknek a hasukon (tehát a  lábaik között, ahova nem ragaszzhatsz bordát) van az igazi hőleadásuk, onnan kellene elfújnod a hőt. Van aki rézdrótból hajtogat hőelvezetést, de az macerás.

a3btwzuk0

Nekem a venti segített a lépés kihagyásán.

vjanos

Én rá szoktam forrasztani még egy tüskesort a meglevöre, így magasabb lesz, alá is fér borda és a lábak közt is szellözik talán valamenyit :)

B.Zoltán

Köszönöm a válaszokat, most hogy lementem a hőmérséklettel 166 fokra és a sebességet is megnöveltem és a szál is néha hullámos volt, csak most tévesztett először.

Viszont most +/- 0,01mm belül volt a méret, amit nem akarok elrontani azzal, hogy a beállítást megváltoztatom, mert ezen múlik a méret és az egyenletesség.
Ezért inkább megnövelem az extruber motor áramát, hogy legyen  tartalékom.

B.Zoltán

Az IC hasa alatt van 9 lyuk és fémesen csillog az ic hasa, Balázs, János erről írtatok, hogy itt kellene inkább hűteni?

Hajtok egy U alakú réz lemezt és két oldalt fölhajtva kivezetem a hőt a hasa alól.