Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Valószínűleg a step és a dir kimenetek vannak felcserélve állítsd át a programban .

hyvjns6kk

Marlin-1.0.x és #define MOTHERBOARD BOARD_RAMPS_13_EFB
Működik!!!

NickE

Ezt a végálláskapcsoló hibás definíciói csinálják.

Ezek a sorok:
#define X_MIN_ENDSTOP_INVERTING

+ irányba mozgatáskor nem nézi a MIN_ENDSTOP -okat, - irányú mozgatáskor viszont igen. Mivel azt látja, hogy végálláson van, nem megy negatív irányba.

keri

Igen. Nagyon kíváncsi és segítőkész. Ha csinálok valamit szeret belemászni az arcomba hogy jobban lássa mint én [#vigyor]

uzahitefr

sziasztok!

Vásároltam egy davinci mini 3d nyomtatót. sajnos a szoftver telepítés után nem működik. a működtetö szoftver xyzware lenne telepítés után ha elindítom a windows egyből kiírja    
xyzware működése leállt.. semmi más hibaüzenet.
a gyártó honlapja: http://support.xyzprinting.com/us_en/Help/download/dvminiw?productName=da%20Vinci%20Mini%20w

tud valaki segíteni? köszönöm .

vjanos

Valami technikai részlet? :)
Milyen oprendszer, milyen gép?
Elszállás után a windowsos event log mutat valamit?

Itt pl VGA-driver frissítés oldotta meg.

uzahitefr

win7 DELL Latitdue e4310 i5 proci 4gb ram intel hd graphics videokártya. már több gépen is probáltuk a szoftvert mindegyiken ugyan az a jelenség.

9e46bv6s

Sziasztok!Üdvözlet a fórum lakóinak! Egy Prusa P3 steel gépet építek, és mechanikailag már készen is van, az elektronikával szívok kicsit. Sajnos az itthoni számítógépem már 3 Arduino Mega panelt tett tönkre, egyszerűen 1-2 firmware feltöltés után megszűnik a kommunikáció a panel és a gép között, így nem tudom javítani az esetlegesen elrontott konfigurációs beállításokat. A tejszínhab tetejére a cseresznyét a tegnapi nap tette fel, amikor sikeresen le is égett a RAMPS panel és vitte magával a grafikus kijelzőt és a Megából is kijött a működtetést végző füst (persze mindegyik kínai kópia volt). Ezek úgy érzem jelzések voltak, hogy nem kell nekem a 8 bites rendszerrel szívni. Éppen ezért a továbbiakban az MKS SBASE1.3 board felé kacsingatok mert azt konfig file segítségével lehet állítgatni, nem kell gépre dugni, csak ezzel kapcsolatban van egy kérdésem: A nyomtatómban MINEBEA 17PM-K405-02V stepper motorok vannak, amit 24 voltos tápfeszültségről hajtok.  Olvasgatva ADATLAPOT azt gondolom, hogy ezek magasabb induktivítású motorok, vajon ez a panel és a rajtuk lévő DRV8825 vezérlők elboldogulnak ezekkel a motorokkal? Kell esetleg fast decay módot állítani rajtuk, vagy a vezérlés mindent elintéz?

Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is, elnézést a hosszúra nyúlt irományért!

Devecz Miklós

Néz körül a kapcsolásodban.
Én még nem hallottam róla, hogy a számítógép, vagy a program miatt égett volna ki a panel.
Ez tipikus jele a rossza csatlakoztatásnak.

Devecz Miklós

Most látom, hogy 24V-ról dolgozol.
Leválasztottad a 24V-ról a vezérlést?

9e46bv6s

Természetesen le van választva, az arduino felé 10 volt megy. A számítógépem az egy külön probléma, érdekes, hogy Atmega 328-akat gond nélkül tudok 100x is írni egymás után, de az Atmega2560 tönkremegy 1-2 írás után.

Devecz Miklós

Ezt a 10V-ot, hogy sikerült beállítani?

9e46bv6s

Egy 3 amperes terhelhetőségű állítható DC-DC konverterrel. (Természetesen ez a feszültség a mega panel VIN bemenetére jut, ami 12 voltot is elvisel). A Ramps is át volt alakítva ennek megfelelően, az egyik biztosíték kiiktatásával, illetve a fenti DC-DC beiktatásával a megfelelő helyre. Eddig tökéletesen működött, nem tudom mi történhetett, de ez már annyira nem is érdekel, az Arduino Mega+Ramps páros kezét már elengedtem...

Devecz Miklós

Valahogyan sikerült a 24V-ot átvinned a vezérlőre.
Elég lett volna az átvezetésért felelős diódát kiiktatni, és minden gondod megszünik.

9e46bv6s

Lehet, de nem ez a fő problémám, hanem, hogy az arduinok folyamatosan mennek tönkre, nem lehet feltölteni rájuk a firmware-t. Ezért váltanék erre a Smoothieboard klónra, ha el tudja vezérelni a szerintem nagy induktivítású motorjaimat.