Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Miért kell neki a CE jelölés?

sastas

Lehet munkahelyen kell használni, ahol ez előírás. De egyébként én sem látom értelmét(van egyáltalán ilyen printer?)

vjanos

Van olyan itthon hivatalosan forgalomban levö gép aminek nincs?

sastas

Amennyiben a kollega a Certificated Europe ra gondol CE alatt és nem China Export-ra, akkor nem vagyok benne biztos, hogy van. ;)

szf

Egy fontos dolog a munkahelyen lévő gép a magyar előírásoknak kell megfelelnie. Pld munkavédelmi szabályok.
A baleset után a hatóságot nem az fogja elsősorban érdekelni, hogy milyen nemzetközi normáknak "felel" meg hanem , hogy az idevonatkozó magyar szabványoknak és előírásoknak.

vjanos

Hmm, ok, valamiért úgy hittem, hogy a hasonló elektromos gépeknek mind kell lennie, de már látom hogy nem...

vjanos

Nem írtál méreteket, ami még fontos lehet a kiválasztásnál...

Az itthoni palettáról a Crafbotot általában dicsérik, bár az sem nyilt forráskódú.

Ultimakert ne vegyél :)

Gyárfás Attila

Üdv
Egy kis segitség, tanács kellene.
F1 es Ferrari (2012) kormányhoz lenne e valakinek terve, csinált e már valaki itt. Vagy honnét lehetne egy ilyet beszerezni. Egy ilyen nyomtatása mennyiben lemne és mennyi idő? Persze a kész db carbonozva vgy VTN foliázva lenne. Ilyesmire vagy hasonlóra gondoltam:
Steering F1

Köszi

ih7fm6t23

Hol kerestél? :)
Ebből a keretből 2db Wanhao Duplicator 6 kijön:

http://3dnyomtato.shoppe.hu/collections/all/products/wanhao-duplicator-6-3d-nyomtato

És akkor 2x olyan gyorsan tudsz nyomtatni. :)
http://3dnyomtatas.blog.hu/tags/Wanhao_D6

Gyárfás Attila

Pl ez használható terv lenne?
steering replica

ebalint

Egy méretesebb gép kell hozzá, kb. 300*300 mm.

Gyárfás Attila

És kinek van ilyen és kb.milyen összeget kérnek el egy ilyen legyártásáért?
Amugy használhatók ezek a fileok?

3vv2btrhv

Az én gépem alkalmas lenne .

ebalint

A filek használhatók, jelentkező meg úgy néz ki, hogy van is.

Nekem kisebb a gépem, meg nem is gondoltam eddig "bérmunkára".

Engedelmeddel letöltöttem, lehet egyszer átméretezve az unokáknak megcsinálom.

Gyárfás Attila

Ok szivesen.
Amugy ha valaki ezt elkésziti, lehet utána festeni vagy VTN fóliázni szerinted?
A nyomtatás minősége (felület) gondolom azt lehet módositani. Nem?
És ahogy a tervben a fotókon láttam (stl nem tudom megnyitni) ez több db ból áll és végén össze kell rakni ugye?