Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

A lényeget nem látom , nekem is van sok nyomtatási hulladékom , esetleg bér szálgyártás nem érdekelne ?

B.Zoltán

A PLA granulátumozását megtudnám oldani egyszerűen, akkor utána már beszélhetünk a bér szálgyártásról is.
Addig is gyűjtögesd a hulladékot persze szelektíven, előbb utóbb csak összejön a technika.
Én is kíváncsi vagyok az eredményre, de legrosszabb esettbe  próba nyomtatásra biztos meg fog felelni ez a házilag gyártott filament.

A linkel képen a 3mm szálból 1,75mm-es szál készítése van, a hulladékból PLA-ból való szálgyártása másképpen történik.

3vv2btrhv

Szorgalmasan gyűjtöm , de lehet nem voltam érthető , én nem akarok szálat gyártani , neked küldeném el a hulladékot .

B.Zoltán

keri

bele kell dobni a fazékba és felolvasztani.
Hasonlóan viselkedik mint a viasz.

szf

Szerintetek elég erős lehet egy nyomtatott motortartóbak Nema34-es motorhoz?

vjanos

Ha csak úgy önmagában kell tartani egy szépen megvilágított vitrinben, akkor mindenképp :)

szf

És ha nincs világítás?[#vigyor0]

vjanos

Nem rossz, gratula a kitartásodhoz.
Felmerül a kérdés, hogy ha ez házilag hozható, akkor miért találkozni időről időre méretproblémás, nem egyenletes gyári filamentekkel :O

A kalapácsos daráló szerintem megolvasztaná a pla-t...
Én csak vadásznék egy akár kishibás iratmegsemmisítőt, olyant ami akár cd-t is megeszik.

Pet palackkal nyomtatás engem is piszkál, amikor havonta elvisznek egy kukányit :)

vjanos

Akkor tartó sem kell, elvan az a motor a polcon is :D

Viccet félretéve, mekkora erőhatásra számítson a motor?
Hogy őszinte legyek én még eddig csak szívtam a nyomtatott struktúrális elemekkel...
Vagy szétváltak a rétegek, vagy túl sokat rugózott, vagy meleget kapott és deformálódott. Persze hosszabb távon.

szf

Hát nem tudom azért kérdeztem.
Ismerősöm gépén a Nema23-as motortartók nyomtatottak, már 3 éve fent vannak napi használatban nincs gondja vele.
De egy Nema34-esnek azért súlya is van. Csak gondoltam valaki már tesztelte.

B.Zoltán

A méret pontosság valószínűleg a lassú gyártásnak is köszönhető részben, de sajnos rosz beállítással nagyon tud indadozni a méret akár 20cm-ren belül 6 századot is.

Hát most szembesültem vele, hogy mennyire pontatlanok a gyári filamentek sőt az átmérőben akár 3 század tojást sem ritka.
A 3mm-es filament indúlt 3,2mm-rel a tekercs vége fele már 2,95mm volt.
Azért a nyomtatás sokat elbír 4-5 századot mindenképpen.

A kalapácsos darálóval nekem is ez a félelmem, hogy esetleg megolvasztja a PLA.
Ha sikerűl PLA szálat csinálni utána rörtön kipróbálom a PET vizes palackokat és a kupakját.

keri

[#hehe][#falbav]
Ez szép leütés volt [#vigyor]

Nekem az a véleményem, hogy a méretezésen múlik.
Van az a műanyag mennyiség ami elbírja.

De azért ilyen kategóriás motorokat már nem szokás műanyaggal felfogatni, mert a motortartót még csak csak, de a többi alkatrészt nem érdemes abból csinálni, akkor miért pont azt az egy kis vackon spórolna az ember.
Persze hobby témakörben gyakran azzal építkezik az ember amit talál...
...egy ideje én is filózok hogy a gravírozómat nyomtatott alkatrészekkel kéne befejezni, mert különben soha nem lenne kész, és ha már működik, akkor saját magán le tudom gyártani az alkatrészeket aluból.

GPeti1977

A PET palack kupakja az polipropilén az nem jó szerintem nyomtatni.

keri

Nekem egész jól beváltak.
Az anyag tulajdonságait figyelembe véve kell tervezni.