Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

i0ief5xw5

Üdv mindenkinek,

Akadt egy ki poroblémám az újonnan épített nyomtatómmal,mégpedig tökéletes szép gegyenletesen nyomtat kb 35mm magasságig, utána az X tengely valamiér eltolódik balra 2mm-ert a motor nem blokkolódik,a fucsa az hogy mindig ebbe a magasságba teszi, lehet az USB kábel miatt.
RAMPS1.4 használok és repetier-host.
A segitséget előre köszönöm

i0ief5xw5

Üdv,

Én 225°fokon nyomtatok PLA-val fűtettlen munkalappal amin egy szkenner üvege van, és erre ragasztok sima a festők álltal használt papír maszkoló szallagot és nem hűtöm a készülő darabot ez nállam igy működik, szerintem nálad az lehet a baj hogy a ventillátorok hamar lehűtik a PLA-t.

szf

Szia!
És ABS-el hogy nyomtatsz?

i0ief5xw5

Még sehogy mert nincs ABS-em és a munka lapot nem tudom fűteni mert még nem érkezett meg hozzá az NTC.[#taps]

szf

Mondanàm, hogy adok egyet, ha itt vagy a közelben.....

000000000

Lenne egy kérdésem.
Ezt írod: "munkalappal amin egy szkenner üvege van"
Miért szkenner üveget használsz?

i0ief5xw5

Sátoraljaújhely köss rá egy követ és dobd.[#vigyor]

i0ief5xw5

Mert jobb mint a sima ablak üveg, ezekbe biztonsági üveg van jobban birják az ütést és a hőt.

i0ief5xw5

Igy sikerül a legelső darab amit nyomtattam, elsőre nem is vártam ilyen eredményt.

000000000

Kösz. Kíváncsi voltam a tapasztalatodra, mert én is sok mindent kipróbáltam. Azt is.
A legjobb eredményt normál 3 mm -es ablaküveg adta az alu tetejére fogatva. ABS anyagot használok.

000000000

Elsőre egész jó.[#eljen]
Persze az ABS egészen más világ lesz.

i0ief5xw5

Sőt még a fej hűtő által keltett levegőt is eltereltem egy vékony alu lemezzel mert az első darabok hátulja nagyon redőzött lett nem vol nehéz kitalálni miért, a lemez felszerelése után megszünt ez a redőzöttség.

i0ief5xw5

Arra már készül a zárt terü nyomtatóm 300x300x300mm-es munka területtel es csak alu alkatrészekkel.[#taps]

i0ief5xw5

Lemaratt a kép.[#vigyor]

000000000

Igen, a PLA nál nagyon fontos a megfelelő levegő adagolás. Kicsit játszani kell vele.