Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Köszönöm a hozzászólásokat de nem a motort és annak vezérlését akarom megvàltoztatni azt tudom ,hogy kell és mit von maga után.
Én szoftverrel az y tükörképet akarom megvàltoztatni.
Jelen pillanatban nekem a legkedvezőbb pontba van a"home" pozíció és szeretném ott is hagyni.
Egyébként olyan állapotban van a gép ,hogy még semmilyen kapcsoló nincs rajta.
Elrendezése mint a hagyományos marógépé..

sastas

Például s3dben van olyan opció, hogy a bepakolt képet mindig tükrözze. Lehet neked is valami ilyen van bekapcsolva. Legroszabb esetben le kell tükrözni a modellt a szeletelőben

szf

S3d-ben jól néz ki.
Sőt küld9m a kódot havernak neki jó.
Csak az én gépemen az y tükör

000000000

Ok, hogy neked a home pozíció így jó, de a koordináta rendszer X Y Z +/- helyei akkor is adottak lesznek ha a fene fenét is eszik !

keri

Home kapcsolót oda konfigurálod ahova akarod.
Szóval ha irányt váltasz akármilyen módon, akkor azt is át kell állítani.

000000000

Azt is átkötöd és kész, tadamm ! [#nevetes1]
De mint írta emberünk NINCS kapcsoló.

i0ief5xw5

Az elég nagy baj hogy nincsennek benne kapcsolók, nehogy szétkapja magát anyomtatód!!![#guluszem1]

keri

1 oldalon van csak végállás (home) kapcsoló, spórolás van [#hehe] szóval ahhoz át kéne szerelni. Egyszerűbb átírni a konfigurációban hogy melyik oldalon keresse a Home-ot.

És van 3 SkyPe neveden is kerestelek...nekem változatlan, és folyamatosan be van kapcsolva a telómon, szóval ha kellek akkor hívj te :) keri.laszlo77

keri

NEMA17-es motorokkal??? [#hehe]

RJancsi

Nekem már sikerült Nema17 motorral "szétcsavarni" a kínai helikális alu kuplungot. Még örültem is neki, hogy nem a motor vagy az orsó sérült.

vjanos

szf

Egyszerűen azért nincs benne kapcsoló mert nem volt időm felszerelni.
Folyamatos átépítés alatt van.
Azt csinálom minden általam felépített javított géppel, hogy kap egy stressz tesztet.Szakadjon meg, dolgozz!
A nyomtató is megy 24 órát.
Olyan még nem volt , hogy a kapcsoló hiánya miatt probléma adódott volna.

keri

Ez ám a pozitív életfelfogás [#vigyor]. Lehet örülni annak ha rossz valami, de alapból lehetne jól is csinálni [#hehe]
A kínai helikális kuplungot felejtsd el. Az nem erre való, hiába nyomatják a kínaiak. Az legfeljebb arra jó hogy potméter tengelyét hajtsad meg azon keresztül, nem erőátvitelre van.
Az orsó és motor pedig akkor sem sérül, ha megakad, a léptető motorok elég gyengék, és ha átléped azt a max 0.5Nm nyomatékot, akkor kiesik a szinkronból, ezért nem tudja széttekerni....ehhez képest a helikális még ezt sem bírja.

keri

Két bankkártya méretű panel köré ekkora elektromos dobozt építeni... [#hehe]

000000000