Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

zozo

A fotó alapján én is, ezért régebben vettem egyet:)
Ha valaki esetleg venni akar, jelzem, hogy,
a 20mm magasság ilyen, ha körbeméred:
19,5 19,7, 19,6.

A vezetékezés, a csavar alá primitíven, féloldalasan beszorított ér.
Majd egyszer felújítom, esztergán felszabályozás, majd rézlemez alátét, forraszfüllel. Akkor talán használható lesz, addig marad a nyáklemez :)

vjanos

nyomat eltávolitása

Valaki probálja ki gyorsan :)

wt8g4i4

simán karbonlapra nyomtat ? :O

pagabee

Ha majd egyszer elkészül a nyomtatóm és lesz sok időm...
link [#taps]

keri

Próbáltam.
Gyorsan lehűti a munkadarabot, persze hogy lejön.
Meg reped az üveg, ha elég meleg :)

Amúgy ez a karbon kompozit lapra nyomtatásnak mi értelme?
Ennyi erővel sima műgyanta rétegre is nyomtathatok.

keri

Én elkezdtem, de nem jó. Persze működik, de elég hisztis.
Azt akarom hogy csinálok egy 50centi Z-t és akkor egy darabból ki tudom nyomtatni, akkor nem kell ragasztgatni meg illeszteni.

vjanos

Elég drága, biztos jó :D
Egyébként próbáltál már műgyantára nyomtatni?

keri

No igen, ha drága akkor biztos jó :D
Nem, de nem rossz ötlet.
Éppen egy kajakot újítok fel, szóval kéznél is van a műgyanta meg üvegszövet....remélem nem baj ha karbont mellőzöm, bár az sem vészesen drága. 8ezer egy méter belőle.

keri

Bár van fekete festékem a műgyantához. Azzal tudok olyan hatást kelteni mintha karbon lenne szóval tuti jó lesz :D

000000000

Ezzel az erővel akkor kevlár vagy szövött üvegszál műgyanta kompozitra is lehet nyomtatni.
Fogok egy üveglapot bekenem formaleválasztóval rá a szövet majd műgyanta egész bele egy műanyag zsákba majd rá a vákuum.
A kevlár szövet 140g/m2-es is 4000Ft/m2
Szénszál kompozitnál sem magával a szénszállal érintkezik hanem a műgyantával a nyomtatott felület.

vjanos

Hajrá.

Ugye azt kérdezted, hogy mi értelme.
Ha jól és kezelhetően tapad, akkor csak van valami...

keri

Ahogy Pál rámutatott, teljesen mindegy mi a merevítő anyag, mivel csak a műgyanta a felszín. A karbon csak a parasztvakításnak kell, hogy el lehessen kérni sok pénzt érte. Mert ugye ami drága az biztos jó is...akkor is ha nem [#hehe]

Máskülönben jóval olcsóbb a kész karbonlemez is....ez csak az első google találat.

keri

Másik, hogy van PEI műanyag lemez. Arra tuti jól tapadnak a dolgok. HyGy-nek is van...és nem ilyen drága ha jól tudom.

vjanos

Elbeszélünk egymás mellett...

Ti a merevítő anyagon lovagoltok, én meg nem tudtam hogy mügyantára jól tapad a nyomat.
Egyébként a spriccelős leszedés miatt linkeltem

000000000

Én is öregségemre hülyülök meg és a sok itthoni szemétből összegyúrok egy 3d nyomtatót.
Viszont e téren tapasztaltabb kollégáktól kérnék némi tanácsot.

Van ez a MKS Gen V1.4 3D Printer Controller Board és a másik RAMPS 1.4 + Mega 2560 megoldás.

Akkor az ezekbe illeszkedő  A4988, DRV8825 motor meghajtók.

És végül 12 vagy 24 volt betáplálás.

Ki melyiket tartja jobbnak, használhatóbbnak?