Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Nagy Zoli

Sziasztok!

Használ itt valaki Simplify 3D softwaret? Olyan gondom lenne vele, hogy nem tudom a configuration assistantban a nyomtatót kiválasztani mert üres a legördülő menü. A google barátom talált egy hasonló esetet ott az újratelepítés megoldott a de nálam nem, próbáltam 3.0 és 3.1-es verziókat.(nem vettem meg, loaderrel)

Tudtok ajánlani valami hasonlóan jó programot? Anet A8  és Hypercube nyomtatóhoz használnám.

Köszönöm!

sastas

És van már definiált nyomtató a rendszerben? Definiáld a méreteket egyedileg.

Nagy Zoli

Hát most Otherként felvittem, de nemtudom jók e a beállítások jó lett volna a gyáriakat használni.

keri

Akkor vedd meg a szoftvert [#wave]
Okosított szoftvernél kézzel kell beállítani a nyomtató paramétereit. Nem nagy téma amúgy.

Én többnyire a Cura-t használom.
Egyszerűbb a kezelése de itt is kézzel kell beállítani.

000000000

Azta . . . !
Most hallottam a hírekbe, hogy fellőtték a világűrbe az első 3D nyomtatóval készült űrrakétát. 2 évi felkészülés után.
A jövőben műholdak űrbejuttatására szeretnék használni az így készülő rakétákat.

keri

A SpaceX Falcon már egy ideje hasznos terhet is szállít az ISS-re. Mikori cikk ez?

xmas75

Tegnap a nyomtatóm úgy gondolta hogy időnként kikapcsol. (pont a nyomtatás vége előtt kezdte :))

1-2. kép:
Megnéztem a tápot és két alkatrész jól ki volt melegedve. Ha van valakinek SP-320-24 (13A,24V) tápegysége meg tudná nézni melyen értékűek ezek: D10, R43
Kicserélném őket.

3. kép:
Aztán észrevettem, hogy a D3 egyik lába be sem volt forrasztva :). Talán ez okozta a másik kettő túlterhelését. de ehhez már nem értek.

wt8g4i4

Egy kis segítség kellene, nem vagyok biztos a dolgomban.

A képen szerintem látszik minden, így jól kötöm e be ?

650 W 230 V szilikon fűtött asztalom van, adott ez a szilárdtest relé ( ha így hívják ), az MKS V 1.3 kártya illetve egy sima pc tápkábel.

000000000

Akár jó is lehet ha nem PWM-el hajtod a SSR-t.
Mivel nincs a hálózatról visszacsatolás az 50HZ szinuszhullám aktuális pozíciójáról így teljesítmény szabályzóként nem tudod használni.
Maximum ki be kapcsolgatni.
Bekapcsolni mindig nullámeneteknél fog.

sastas

Annyi, hogy az MKS-ben a heatbed PWM-jét vedd le a SSR kapcsolási frekije alá, vagy kinyírod vele az SSR-t

000000000

Nem nyírja ki az SSR-t maximum részben fázishasítóként fog működni.
Illetve a PWM szaporasága miatt a null átmenet után rögtön ki is fog kapcsolni, tehát csak töredéke teljesítmény fog átmenni rajta.
Az SSR-t fázishasítós teljesítményszabályzóként is használják de ahhoz nem árt tudni a vezérlésnek a szinusz nullátmeneteket.

000000000

Mielőtt belekötne valaki helyesbíteném, hogy a fázishasítós megoldáshoz csak a nullátmenet érzékelő nélküli SSR jó.
Valahogy így néz ki amit a 230 volttal művel.

B.Zoltán

Nekem is szilikon fűtött asztalom van SSR kapcsolgatja.
Pár másodpercre bekapcsol és utána ki 10-20 mp-ig.
Igy volt eredetileg a nyomtató nem írtam át benne semmit, de lehet hogy a Kinaiak már erre írták a programot be.

Dakota25

:-) Amíg írtam, javítottál, pedig belekötöttem. :-)
Ha már leírtam, elküldöm:
Ez a SSR a net szerint triakos. Sem tönkremenni, sem fázist hasítani nem fog. Nullátmenetnél kapcsol be a belső szerkezete miatt, és nullátmenetnél kapcsol ki a triak tulajdonságai miatt. Maximum komplett félhullámok "lophatóak" el vele.
Worst-case esetben előfordulhat tán, hogy PWM-mel nem kapcsol be egyáltalán, a nullátmenet-logikájától függ - nem valószínű.
Próbáld ki, használd bátran! Jó lesz az.

000000000

Köszi én bátran használom így is ! [#nevetes1]