Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

balika

Jó hogy beszélgettek erről,mert van egy félkész delta nyomtatóm,amit kalibrálni kellene,de szenvedek vele.
Elgondolkodtam a lineáris sín-es megoldáson,de már az is eszembe jutott,hogy inkább építek egy ilyet:
delta
De ez akkor nem a legtutibb?
A robotdigg-es oldalt ismerem. Folyamatosan agyalok,hogy mi lenne a legjobb megoldás. :)

Csuhás

Ahogy nézegettem ezt a mérőgépet, mintha ott volna a trükk hogy a három kar tartalmaz egy egy mérőlécet. Így a hibalehetőségek egy részét ki lehet ejteni.

xmas75

svejk

Így utólag gondolva kár, hogy nem álltam meg de valószínű mérőléc meg lehet hogy linear motor?

3vv2btrhv

Nagy emberek találkozója .

designr

És a szerényeké::))

svejk

jeepatti

Oroszlány környékén van esetleg valakinek 3d nyomtatója?

Pár "kisebb" lapátra lenne szükség....
persze nem ingyen

vjanos

A jobb oldali, alacsonyabb úr kicsoda?

t85f2v5jc

Volt nem régen kérdés, hogy miért írja pirossal a koordinátát a Repetier-Host. Nálam ez most jött elő, és azért, mert a brim nem fért fel az asztalra. A sárgával jelölt helyen vágott le belőle és ezzel egyidőben pirosra váltott.

ih7fm6t23

Lehet, hogy nem ide tartozik, de hátha itt is tudok erre a kérdésre választ kapni. :)
Szóval adott egy aluminium tárgyasztal egy műgyantás 3D nyomtatóhoz: es ezt jól megcsiszolni, hogy jobban tapadjon a tárgy. A kérdés, hogy milyen eljárással lehet ezt viszonylag egyszerűen, de nagyon síkra (tehát ne legyen homorú vagy domború) csiszolni / polírozni?

ih7fm6t23

Bocsi, elcsúszott a szöveg vhogy, szóval:

Több helyen írják, hogy érdemes ezt jól megcsiszolni, hogy jobban tapadjon a tárgy. A kérdés, hogy milyen eljárással lehet ezt viszonylag egyszerűen, de nagyon síkra (tehát ne legyen homorú vagy domború) csiszolni / polírozni?

000000000

Például síköszörű ? [#papakacsint]

000000000

Ha nem ragaszkodsz a "de nagyon síkra" dologhoz akkor üveglap + 400-800 vizes csiszolópapir.  
8-as alakban mozgatva.

keri

És így egészen pontosan síkot kapsz :)
Csak arra kell figyelni, hogy optikailag sík legyen (ne torzítson a tükörkép) és jó vastag üveggel érdemes.
Bár kis felületen sima ablaküveg is jó.
Valamint nem kell rányomni, hanem szinte a saját súlyánál fogva mozgatni, hogy egyenletes legyen a nyomás a teljes felületen....és folyamatosan adagolni a vizet, hogy kimossa a kopadékot.
Nekem hengerfej csiszolásra van egy darab sík márvány lapom.
Úgy össze lehet csiszolni a felületeket, hogy a kohéziós erőtől is odatapad utána.