Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Helikális kuplung helyett nyomtass merev kuplungot. A műanyagnak van akkora rugalmassága ami ide szükséges.

iv43r83d

Nincs kispórolva az anyag![#taps]

keri

No igen. Ez már komolyabb gravírozó gépnek is elmegy, nem szimpla 3D nyomtatónak.

3vv2btrhv

Nagyon gondos kivitelezés .

iv43r83d

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy használ valaki perforált
asztalt 3D nyomtatóhoz és mik a tapasztalatok?
 Üdv Csaba!

keri

lustaság miatt nem használok (le kéne gyártani) de jók a tapasztalatok

000000000

Homokszórt alumínium felületre tapadna rendesen?
Vagy pont, hogy úgy tapadna aztán le se lehetne szedni ?  [#nevetes1]

keri

Még nem próbáltam, de ha tippelnem kéne nem tapadna, mert kicsi az érintkező felület.
Furatos asztalnál beleragad a lukakba, az rögzíti.
Üveglapon is a kohéziós erő tartja fent, tehát simának kell lennie, aztán ahogy megkeményedik és zsugorodik le is ugrik többnyire magától.

Olyan anyagoknál lenne jó a furatos asztal ami nem tapad üvegre.
ABS, POM, PA

keri

POM esetén csináltam olyat hogy az első réteget PLA-val nyomtattam üvegre, ahhoz meg már ragad a POM :)
Amúgy semmihez nem tapad. Szinte olyan mint a teflon.
De persze így is feltépte magát akár üveggel együtt is, annyira zsugorodik. Pedig jó lenne ha működne, mert jó anyag.

ezsolt74

A POM-ra a festék sem tapad, nem igazán lehet semmivel se festeni.

a3btwzuk0

Nekem az m5-os lecserélés a minőségben durva javulást nem hozott (persze azért jobb lett), viszont sebességben nagyon sokat hozott. Ha emelni kell retractnál akkor azt töredék időben teszi meg. És valamivel szebben is fut, plusz a menetes száron idővel elkopott a műanyag csapágy.
Én is a 8-as menetesre szavazok, én aliról vagy ebay-ről rendeltem, nem volt drága. PLA-ból nyomtatott műanyag csapágy van most benne.

iv43r83d

A perforált asztalt  milyen furat középpel  érdemes csinálni?
Üdv Csaba!

keri

Valahol korábban Devecz Miklós leírta a méreteket. De szerintem kb. mindegy. 0.5-0.7 furatok, ugyan ilyen mélyen, pár mm távolságban, telifurkálni.

iv43r83d

A furat mélységet és a furat átmérőt megtaláltam de a furat távolságot nem.A kép melletti vonalzóról nézve 2mm de nem egyértelmű.

szf

Van egy ilyen problémàm mint a képen látható.
A külső széle nem találkozik a kitöltő anyaggal.
A külső befoglaló méretek azok jók.
Marlin a szoftver,Slic3r a szeletelő.
Mi lehet a gond?