Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

sastas

A fotó csalóka, vagy tényleg 4 részből lett összerakva?

3vv2btrhv

Igen , ragasztva van .

sastas

Közben megtaláltam 12586-ban. Az 1 mm-es furatmélység nem sok?

xmkwac9

Milyen fajta ragasztóval ragasztottad a PLA-t?
Én Loctite Super Attak gélt használtam korábban.

3vv2btrhv

Nem én nyomtattam , ragasztás technológiát  nem árulta el .
Valami vegyszert használ .Jó lenne nekem is . [#merges2]

sastas

A legjobb ha nem ragasztót használ, hanem ahogy a plexinél is szokás, a saját oldószerével gyakorlatilag hegesztik. Probléma, hogy a PLA talán legjobb oldószere a tetrahidrofurán, egy nem túl barátságos anyag, nemtudom, hogy lehet-e valahol kapni.

3vv2btrhv

Amire emlékszem , nem ezt a vegyületet mondta .

keri

epoxi vagy poliészter ragasztó nem jó?
Kettő közül tuti ragasztja valamelyik.

keri

Na googli a barátom. Poliészter gyantával jól ragasztható.

vjanos

Szerintem a PLA általánosságban jól ragasztható átlagos ragasztókkal is.

Sok helyen (lidl/auchan/tesco) lehet kapni UHU műanyag ragasztót  pl játékok reparálásához, nekem az bevált

keri

igen, az epoxi és a cián-akrilát is jól ragasztja, csak ha már a tökéletességre törekszünk gondoltam rákeresek...

sastas

Jónak jó, a pillanatragasztó is. Csak ugye az oldószerével anyagában illeszted össze, ami szerintem stabilabb kötést ad mint a ragasztó, hiszen a saját anyagával forr össze.

keri

PLA oldószere a 220C° :)
Ragasztástechnika eléggé szerteágazó, aminek csak egy kis szelete a saját anyagával való ragasztás. PLA-nak mivel nincs olyan egyszerű és hozzáférhető oldószere, mint az ABS-nek az aceton, ellenben az ABS-el ellentétben elég jól megfogja több egyszerű ragasztó is, célszerű ezeket használni, és nem valami szuper nehezen beszerezhető és mérgező vegyületre vadászni...szerintem.