Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rf63unrk7

Ilyen velem is előfordult már, hogy "elfelejtett" tapadni.

És még nem jöttem rá én sem, hogy pontosan miért is.

Aztán amikor bevetek mindent, helyrejön. De akkorra már annyi mindent megpróbálok, hogy nem tudom mitől jön helyre (ecet, csiszákolás, hőmérséklet, sebesség).

Azért az első réteg lassú nyomtatása ott szokott lenni a megoldásban.

rf63unrk7

keri

Nekem a home-ra lejjebb engedi a Z-t kicsit, megkeresi XY-t és utána a Z-t.
Sajnos Marlinban nem találtam hol lehet a Z-t lejjebb küldeni Home előtt, de a Z és XY sorrendet ott is be lehet állítani.

keri

Én is kipróbáltam mindent, de az új üveg egy csapásra megoldotta, szóval nem a beállításokkal van a gond.
Ráadásul kínomban már felragasztottam a kék ragasztó szallagból is, ráadásul direkt 3D nyomtatós boltból vásároltat, ami tesztelve volt. Azzal tudtam csak nyomtatni, de az meg sérülékeny, meg macerás.

ykt6caawj

Eddig még nem, de most letöltöttem, és nyúztam egy kicsit.
Egyelőre stabilnak tűnik,de időnként mintha lassúbb lenne, mint a hivatalos 1.2.9 verzió.
Persze valamit, valamiért...
Kösz a tippet, ez tényleg jónak tűnik!

ykt6caawj

Megnyugodtam, ezek szerint ez ennél a verziónál, windows alatt "teljesen normális".
A hygy által linkelt változat tényleg stabilabbnak tűnik, remélem ez végleg megoldja a problémát...

bujjpdu4f

Szervusztok!

Már sokan feltették a kérdést, de én is gondban vagyok a 3d printer választással kapcsolatban. Használható, precíz gépet keresnék, lehetőség szerint minél nagyobb nyomtatási méret mellett fontos lenne a precizitás és ár érték. Sokat nézegettem a China gépeket, de mindegyiknél van valami buktató, kicsi, nagy. Most jelenleg az eredeti Prusa I3 MK2 felé kacsingatok. Prusa Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Előre is köszönöm a válaszokat!

irtyj443e

Én másfél éve használok egy Original Prusa I3 MK1-et.
Csak ajánlani tudom, gyakorlatilag semmi problémám nem volt vele. Költöztem, így egy darabig nem nyomtattam, de elhasználtam vele kb 10-15 kiló anyagot. Amit átépítettem rajta, az csak bővítés volt (doboz, hűtés).

A támogatás kiváló. Az alaplapon (Mini Rambo) gyárilag fordítva volt beforrasztva egy kondi, írtam nekik, pár nap múlva kaptam egy új alaplapot. Ilyen a kínainál szerintem nincs. Rendszeresen frissítik a firmware-t is. Tipp-topp az egész.

Az MK2 pedig csak jobb lett, gondolkodok, hogy lecserélem a régit - csak van egy halom 3mm-es anyagom. Gondoltam építek valami mást a régiből.

Viszont az ára húzós. Gyakorlatlag 2 másik gép simán kijön belőle. Viszont minőségi alkatrészeket használnak - ez mellette szól. Ja és előrendelés van, 3-4 hét (hónap?) volt amikor legutóbb néztem. Viszont gyorsan megjön - futár hozza Prágából.

Szóval én erősen ajánlom, itt a fórumon olvasott problémák java részét nem tapasztaltam meg soha. Kezdő gépnek kiváló.

irtyj443e

ykt6caawj

Kösz az infót, akkor nem rohanok el tükörcsempét venni...

ykt6caawj

A tapadás minden előzmény nélküli megszűnése nálam is többször előfordult. Már azt fontolgattam, hogy asztrológus segítségét kérem a valódi okok kiderítésére...

Aztán egy idő után találtam egy egyszerűbb magyarázatot a dologra:
Eddig minden jel arra mutat, hogy a problémát a saját kezemről a törlő papírral átvitt zsír okozta, amit a jelek szerint egy idő után sem az alkoholos, sem az ecetes letörlés nem képes eltávolítani.
Azóta azt csinálom, hogy először az ujjaimat áttörlöm egy alkoholos törlővel, és csak utána fogom meg azt a papírtörlőt, amivel az üveget fogom tisztítani. A dolog úgy tűnik, hogy működik.

keri

Jónak jó, de drága, és ez egy kit. Neked kell összerakni, beállítani. Ehhez képest ha alkatrészenként megveszed és összerakod ugyan ezt, akkor 60-80ezerből kijön az egész.

Lassan részesedést fizethetnének nekem :D de szerintem ár/érték arányban ez az egyik legjobb választás.
Beállított, kipróbált jó konstrukciójú gépek, ráadásul a forgalmazó tapasztalt 3D nyomtató mániás.
Egy nagyon jó blogot is vezet a nyomtatási tapasztalatokról, kísérletekről.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Csak megint kattog az agyam, látom hogy egy 300*300-as szilikon fűtő lap olyan 8-20000ft között van, minőségtől függően, de mi van akkor ha 10W-os ellenállásokat ragasztok fel szilikon ragasztóval az alu lapra, ugye OHM bácsi törvénye alapján könnyedén kiszámolható 230V hálózati feszültségre az egyes ellenállások értékei, számolgatásom alapján egy 400*400as alu lapra való ellenállás kb 4000ft, ami még így is olcsóbb a leg olcsóbb fűtő lapnál, természetesen még meg kell oldani a hőtükrözést, hő szigetelését, de ez már részlet kérdés.
Semmi extra csak érdekelne pár mellette és ellene szóló érv.

bujjpdu4f

Köszönöm a választ! Mindenféleképp meggyőző amit írtál, az tény hogy húzós az ára, ezért is vagyok dilemmában.