Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

bujjpdu4f

Neked is köszönöm a választ! Nézegettem ezeket is, csak az bizonytalanít el hogy majd mindegyik kínai géppel kapcsolatban azt látom, hogy még költeni kell rá,"barkácsolni kell vele", aztán eljut az ember odáig hogy szinte kicserélt rajta mindent csak a váz maradt. Igaz az ára jóval kedvezőbb ezeknek a gépeknek és lehet az említett márka nem is az a kici óccó kínai. Erősen meg kell rágni ezt a dolgot. A kit összeszerelése talán nem lenne olyan nagy gond, még élvezném is. Amit el szeretnék kerülni az az hogy innen onnan vásárolgassak alkatrészeket és úgy rakosgassak össze valamit és ne adj isten, bár kevesebb pénzből, de megszülessen egy kétes képességű szerkezet. Minden esetre olvasgatok... nézelődők...
Gondoltam arra is hogy építsek gépet akár profilból, de érzésem szerint az nehéz szülés lenne.
Ha valakinek van még pro és kontra ebben a témában azt szívesen fogadom továbbra is.

kaqkk007

Az első érv: a 230v nem egészséges egy fémszerkezeten amit folyamatosan kerülgetsz nézegetsz nyúlkálsz hozzá . A második érv : az ellenállások "pontszerűen " sok kicsi felületen fűtenek a köztük lévő felület alacsonyabb hőfokú lesz .Inkább keresnék valahol egy kerámialap fűtőtestet (itt is árult valaki még a múlt héten) és azt építeném rá az asztal aljára .

ebalint

sastas

Mondjuk a leírásban azt írja, hogy ne vedd meg magában, csak ahhoz a nyomtatóhoz való amit ők árulnak, anélkül nem fogják kiszállítani...

ebalint

Ez így van.

Nem is mondtam, hogy bárki vegye, vagy ne vegye meg.

Kelepeisz Lajos

Hát én ezeket cáfolnám, egy az hogy az alu lap alján van ami a szigeteléssel el van burkolva, a másik meg ha kb 1cm-re elhelyezgetem egymástól egy 3mm-es alu lapon akkor nem hinném hogy olyan nagy különbségek lennének, egy szilikon lap se anyagában, teljes felületén fűt, hanem  karbonszálak vannak benne, ezt láttam egy videón.

Kelepeisz Lajos

De persze ez csak egy észmenés volt, most szükségem sincs rá csak érdekelt ki mit mond.[#vigyor3]

kaqkk007

Te tudodén biztosan nem tenném a kezem alá a 230v ot ráadásul lengő vezetékkel ,(gondolom mozog az asztal ?) inkább kifizetnék 8000 et egy biztonságos cuccért ...

kaqkk007

Vagy ha nincs más megoldás azért egy leválasztó trafót közbeiktatnék .

B.Zoltán

Nekem a CD fóliázásnál egy 20x20 mm-es 150mm hosszú alu zártszelvényt kellett felfűteni minden pontján közel azonos 150 fokos hőmérsékletre.
A sok kísérlet után beraktam a közepébe egy 200 Wattos reflektor izzót és ez vált be,  mert levevő az egyenletesen átadta az ALu szelvénynek a hőt.

Gondoltam egyszer kipróbálom az asztal fűtésnél is ezt a módszert, hogy egy zárt teret fűtök égővel, amit a lézer nyomtató fixálójába van és nem tudok vele mit kezdeni annyi van.

keri

Vagy egy rossz bojler fűtőbetétet szétvágsz, van benne pár méter cekasz, azt ragasztod fel az alu aljára, és akkor ingyen van.

keri

Mint mondtam a linkelt gépek jók és működnek. A blogon olvashatod a tapasztalatokat velük.

Összerakás sem téma.
Ha nem jó összerakod máshogy. :)
3D nyomtatóban az a jó, ha nem tetszik valami, nyomtatsz magadnak más milyet :)

keri

Mert a vasaló, vagy hajszárító miről működik szerinted?

keri

Vagy csak simán földelni kell, plusz EV relét berakni.

B.Zoltán

Szerintem semmi veszély helyzet nincs, ha rá van kötve a védőérintkezőre a nyomtató fém része.
A nők vasalás közben nagyobb veszélynek vannak kitéve, mivel vizesen, illetve gőzöléssel  vasalnak.
Mégis gyártják a vasalókat,de védőérintkezővel ellátott konnektor dugóval.
De ki, hogy érzi és ki, hogy nyugodt a leválasztó trafó az nagyobb biztonságot ad a biztos.