Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

a3btwzuk0

ManóBá: Köszönöm. Ez egy részletes és korrekt leírás. :) Nincs itt valami howto rész? :) Teljesen oda kívánkozik.

Ami szerintem jó nálam:
-----------------------

1. fúvókám: 0.4

2. réteg vastagságilag 0.1, 0.2, 0.25, 0.3-at szoktam alkalmazni

4. asztal szintezes szerintem jó, hézagmérővel szoktam ellenőrizni, de auto bedleveling is van és ott is kiírja az érzékelő adatait, 1-2 századon belül szokott lenni az eltérés

5. kezdő rétegem 30mm/sec, kontur 30mm/sec, infill 80mm/sec, tömör kitöltés 20mm/sec, felső réteg kitöltés 15mm/sec

6. azt figyeltem meg, hogy PLA-ban nagyon függ a gyártótól a hőfok a devildesignes PLA-t 205C-on nyomtatom. 200C-al még elmegy, az alatt sír a fej. Herz- olyan 10-15C-al kevesebbet szeret.

7. az asztal pedig 55C majd 50C, a hűtés a 3. rétegtől szokott menni

Ami talán nem:
-------------

3. a vonal vastagsag 0.4-re van rakva, úgy tudtam, hogy az a jó, ha pont akkora mint a fej, de akkor kipróbálom nagyobbal. Cura-ban látok ilyen beállítást.

Slic3r-ben ez a default extrusion width? (az 0 azaz auto, a first layert allitottam at 200%-ra, es az infill/permiters overlap 30%

---------

Szerintem túl távol nincs, ha közelebb rakom, akkor látszik, hogy már szorul az egész. És annyira oda tapad az üveghez, hogy többször volt már olyan, hogy kitört 1 darab az üvegből, ahogy próbáltam lefeszegetni a PLA-t kihült állapotban.
A túl távolnál milyen léptéket kell érteni? század mm?

A kicsit kevés az anyagban lehet, hogy igazad van. Tolómérővel mértem az átmérőt, és a tekercs elején 1.75 helyett ilyen 1.68-at mértem. Akkor 1.7-re állítottam, szebb lett tőle a nyomtatás. Most is megmértem a tekercs vége felé most 1.75.

A leírásod alapján az anyag szélességgel próbálok meg játszani. És akkor kipróbálom a 0.4*1.2 vonal vastagságot.

B.Zoltán

Melyik szeletelőt használod?

3vv2btrhv

a3btwzuk0

Hol a slic3r-t hol a cura-t (2.4.0). (slic3r-ből nem rég frissítettem a  1.33.8-ra amit a prusa fejleszt monstanság) ja és ubuntu.

B.Zoltán

Kösz!
Az 5-ös pontba leírt sebesség beállításokat a cura  2.4.0-ba  már betudod állítani, vagy csak a slic3r-ba?

a3btwzuk0

keri

Ez nem a béta változat?
Most már értem miért szereted a Slicert :D
Én a 15.04.06-os Cura-t használom. Ez volt az utolsó ami jól működik nekem.

a3btwzuk0

Linux alól az a régebbi cura, nagyon rosszokat nyomtatott nekem. Ez az új ez kb hasonló minőséget tud mint a slic3r.

Úgy tudom a 2.4.0 már stable és nem béta.

B.Zoltán

Kösz az infót.

a3btwzuk0

Köszönöm a részletes leírást, sikerült tükrös felületet nyomtatnom!

A sarka kicsit feljött, de az azért mert 45C-ra raktam az üveget 55C helyett. Gondoltam azt is kipróbálom. :)  De úgy néz ki az már kevés neki.

Amiken változtattam slic3r-be:
- default extrusion width 0.4 -> 0.48
- first layer 210%-> 220%
- infill -> hilbert curve (de mindjárt kipróbálok másik infillt is)

köszi szépen még egyszer,
HyGy

3vv2btrhv

ykt6caawj

Gratulálok, de nekem köszönd, Te küzdöttél meg érte![#eljen]

Egyébként, meg nagy kár, hogy ilyen hamar megoldottad, lett volna még néhány príma ötletem.[#nevetes1]

ykt6caawj

Az előző hozzászólás helyesen:

"Gratulálok, de ne nekem köszönd,"

a3btwzuk0

Hát nagy küzdelem nem volt. :) Elolvastam a leírásod és 3 paramétert átírtam. :)

Szerintem nyugodtan írd be a többi ötleted is :) Mindig tanulságosak ezek az írások.

Kipróbáltam sima line infillel, azzal is jó. Az asztal hőmérsékletet vissza emeltem 55C-ra most a sarka sem jött fel.

Ilyenkor viszont kicsit talpasodik az alsó réteg, ezzel mit szoktál? Lehúzod késsel a felesleget?