Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Én a művész ellátóban kaptam kétkomponensű szilikont
AZ picival jobb anyag mint a szaniter szilikon :)
Szilorube a neve.
Formaleválasztót érdemes használni.

balika

Szia. Ezt hol,és hogyan tudom ellenőrizni?

a3btwzuk0

pagabee

Köszönöm a tanácsokat!

Első körben alaposan kimosom és levegővel kifújatom őket, hátha csak valami apró fémdarabkák okoznák az akadozást.
4 csapágyból egynél nem, másiknál kicsit, a maradék kettőnél erősen jeletkezik a szorulás. Másnem rendelek be még pár darabot.

Az a bosszantó, hogy pont lefele mozgásnál szorulnak, a tálca nyomtatás során pedig lefele süllyed... pont ami a lényeg lenne...

keri

Kifújatásnál azért óvatosan. Kínai csapágy, nekem sikerült már a golyókat is kifújni belőle :D

3vv2btrhv

Én a Smoth_On termékeket használom .
Szilikon beszerzés
Nagyon régóta vásárolok már itt . igaz akkoriban Noviának hívták .
Nem használok öntésnél forma leválasztott .
A mintának kel tökéletesnek enni , a szilikon felvesz minden hibát , és vissza is adja .
Ha minden összejön , akkor viszek Debrecenbe sok kész öntést . A folyamatról még azért nem írok többet , mert van egy részterület amit most kísérletezek ki .

keri

Most akkor ez külön cég, vagy a novia változtatott nevet?
Mert a régi honlap is működik.

Mostanában kell gyanta remélem nem szűnnek meg.

keri

Nem ragad bele formaleválasztó nélkül?
Vagy a minta anyaga olyan?

3vv2btrhv

Folyamat
Mint már írtam , a mintának kel tükör fényesnek lennie , és akkor a jó szilikon simán elválik .

3vv2btrhv

Jogilag nem tudom , de ugyanazok az emberek .

keri

Végül is...
Ami nekem van, annál az aktivátor kiül a felületre és olajos réteget alkot, szóval simán elhiszem hogy le tud válni bármiről.
Én mondjuk eleve POM-ból esztergált formába öntöttem, és az önmagában sem egy jól ragasztható anyag, azt hittem csak ezért nem ragadt bele.
Műgyantáknál általában kell formaleválasztó, azért gondoltam hogy ide is.

3vv2btrhv

Nem szabad az aktívátornak kicsapódni !!  Akkor valami nem stimmel , vagy sok  , vagy nincs belekeverve rendesen .

rf63unrk7

Én most dobtam be a törölközőt!
Hologrammal nyomtatás fényre szilárduló műgyantával:
Tehát nem rétegenként, hanem gombnyomásra kész amit akarsz (persze vannak még korlátok, hő elvezetés, deformáció, számítási kapacítások, de kezdetnek nem rossz)...

http://freedee.blog.hu/2017/02/21/3d_nyomtatas_hologramokkal