Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

balika

Szia
Melyik yerk értéket kellene visszavenni,és mennyire?
Szijjak rendben,mindent átzsiroztam, valamivel jobb,de még mindig random szerűen ellép. Van,hogy az első rétegnél,van,hogy 75%-nál...
Összefüggéstelen,és nem értem.

a3btwzuk0

az xy jerket probáld meg levenni

Nem tudom a többiek kérdezték e de a motorok áramát nézted?

000000000

Szeletelő programot tudok nézni hozzá? Igazából az érdekelne, milyen rétegekkel dolgozik? Itt is van kitöltés, vagy full tömör a nyomat? Nyilván a resin kiadóssága miatt kérdem, nem mindegy mennyi anyag megy egy nyomatba. Illetve nem tudom hol lehet utánanézni, hogy a kinyomtatott tárgyak milyen tulajdonságokkal bírnak. Hő, UV állóság. Mechanikus tulajdonságok, mondjuk összehasonlítva egy PLA tárgy tulajdonságaival? A resin mennyi idő alatt romlik meg, etcetc...? Bocs a sok kérdésért, de lehet velő leszek egyre.

balika

Megpróbáltam,lejjebb vettem a gyorsulást 800-ra,a yerk-et pedig 20 ról 8-ra,de ugyanaz. Szijjat néztem,egy foggal odébb nagyon laza,másik irányba meg abszolút nem tudom tenni,mert akkor meg szoros. motorok áramát nem néztem

Devecz Miklós

Még egy utolsó javaslat:

Nézd végig a fogazott szíjat, nincs-e kereszt irányban elvékonyodva (ezt ujjal is érzékelni lehet).

Előfordulhat, hogy a hibát a szíjban levő szál szakadása okozza.

a3btwzuk0

egyik irányban laza? Nincs szíjfeszítő?

a3btwzuk0

Vissza kerestem az írásokat. Most néztem a videódat és ez nagyon nagyot ugrik, akkor szokott ilyet, hogy ha elakad a fej egy rétegen. De nálad nem látom, hogy elakadnak
(jó lett volna ha van hang is meg nem gyorsított a felvétel)

A másik ami lehet amit már mondtuk, van olyan hogy travel movement és az ahhoz kapcsolódó dolgok, annak az értékét is lejjebb vetted? Mert én úgy érzékeltem, hogy csak az extrudálás közbeni dolgokat állítgatod.

Nem hiszem, hogy ez a gond de még utolsó ötletként: Másik slicer programot próbáltál? (Esetleg teljesen minden configgal együt letörölni amit most használsz és újra rakni?)

vjanos

Nemrég hívott egy ismerős, hogy gond van a nyomtatójával.
Marlin, ramps, sima XY hajtás.

Jó ideje megy a gép rendben, azt ma egyszer csak gondolt egyet, és az Y tengely elkezdett kb dupla akkorákat mozdulni, mint kellene neki. A motor mintha nagyobb rántással indulna meg elmondás alapján.
Nem állított el semmit, sebességek gyorsulások teljesen átlagos és bevált értékek.
Mechanika rendben levőnek tűnik.

Mégis mi a tosztól léphet többet egy tengely, mint kellene?
Arduino vagy a léptecs vezérlő behalt? Vagy valami zavar ami extra lépéseket generál?

s7manbs8

Ha dupla annyit megy, pl a beállító Jumperek egyike nem érintkezik és a felbontás így megdulázódott vagy feleződött inkább, leglaábbis ez egy lehetőség, hgoy ezt produkálja, de ezt manuálisan léptet vele, akkor is meglátja, hogy nem annyit megy egy lépésre, amenynit kéne.

s7manbs8

Vagy az EEPROM-ja megváltozott az is előfordulhat, bár az elég kicsi esélyű, meg hogy pont feleződjön egy szám benne, főleg, ha nem egész, hanem float.

pagabee

Sziasztok,

a Z tengelyre LM12LUU (ebay-es) csapágyakat raktam. A csapágyak függőlegesen lefelé történő mozgatásakor akadoznak, a golyók nem simán gördülnek bennük. Kibontottam az egyik tengelyt és az egyik csapágyat, kézben történő mozgatáskor is marad az akadozó mozgás. Vízszintes - 45fokos irányban semmi gond, simán fut. Próbáltam zsírral megtömni, olajozni, de nem segít...

Rossz lenne a csapágy? Vagy nem függőleges mozgásra találták ki?

zozo

Ebayről mindig többet kell rendelni, mert lesz ami rág :)

Viszont néha ez segít:
Belerakod petróleumba a csapágyat, jól megzötykölöd, alaposan kimosod, célszerű sürített levegővel megfuttatni a golyósorokat. Ennek hiányában kézzel kell többször áthajtani, lehetőleg a petróleum alatt.
Utána olajozás, tengelyt is megtisztítod, majd örülsz. Vagy nem...

Akkor segít, ha por-kosz került a kosarába, ami az akadozást előidézte. Nekem 3-ból kettőn ez segített.

rbbhbyvfs

Nekem akkor csinált ilyet, amikor nem volt tiltva a végálláskapcsolók figyelése nyomtatás közben. Összeszedett valamilyen zavart és akkor elugrott a fej valamelyik irányba, de mindig csak az X tengelyen.

xmkwac9

Sikerült beszereznem egy diamond fejet, amibe három 1,75 mm-es nyomtatószálat lehet betolni. Próbált már valaki ilyennel nyomtatni? Elvileg kettő extrudert meg tudok hajtani a RAMPS-szel. Próbálom majd bővíteni valahogyan a RAMPS-et, hogy 3 extruderrel is menjen.
Próbált már valaki kompozit műanyagot létrehozni ilyen fejjel? Egyik szál ABS másik meg mondjuk HIPS. Nem tudom jó-e valamire az ilyen keverék műanyag.

000000000

Lassan épül a legújabb gépem, amiben többek közt ez a fej is beépithető lesz. Én arduino due + ramps-fd kombóra alltam àt emiatt. Mondjuk elég nagy szívás rendesen felkonfigolni.

Én a 16 virtuális extruder miatt álltam neki, de nagyon nem szeretem egyébként a bowdenes extrudert ami ehhez kell... Keverék müanyagon még nem gondolkodtam.