Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ezt mekkorában nyomtattad, milyen a mérete ? Nem a legegyszerűbb ezt nyomtatni az biztos, nagy fába vágtad a fejszéd.

Lehet ott, ahol eltört vagy hiányzott egy kis részen anyag és azért tudott letörni, vagy beleakadt valahol kiálló részbe és azért, gondolom.

keri

Nem nyomtattam ezt, de ránézésre mondom, hogy eléggé retract gyilkos ez a darab.
Ráadásul vékony kihajló részek, garantált a deformálódás hűlés közben, ezért akadhat el.
Egy egy ponton érdemes neki támasztó oszlopokat nyomtatni, ami merevíti nyomtatás közben.
Sajnos a Cura nem képes erre. Simplify3D-ben lehet kézzel is belerakni, vagy Slic3r-ben van lehetőség összeilleszteni tetszőlegesen több munkadarabot, így be tudsz  neki rakni oszlopokat.

Mondjuk nem tudom milyen a fúvókád, de nekem 45fokos kúp, így ha el is akad valamiben akkor legtöbbször letolja minden probléma nélkül.

keri

Ezt mondtam én is :) bár tény hogy a Zortax egyedi szoftvere valami fenomenálisan optimalizál, de 3-400ezer forint különbözetet nekem nem ér meg.
Ennyiből még veszek egy fotopolimeres nyomtatót is mellé.

dpu

Helló. Igen, biztosan azért tört el mert beleért a fúvóka. Lehet, hogy nagy fába vágtam a fejszémet de szeretnék a békákon és kalibrációs hasábokon kívül valami mást is nyomtatni. Többeknek sikerült már kinyomtatni (Thingiverse) én is szeretném végre. Egyébként 70mm x70mm x70mm a mérete.
Talán az én nyomtatóm ha minden tökéletesen működne akkor sem lenne képes ilyen tárgyat készíteni?
De akkor kell nekem egy olyan[#nevetes1]

a3btwzuk0

Sziasztok,

Csináltam én is egy ilyet:

https://goo.gl/photos/UuJu5N7L7fbCJ1HN7

Kaptam sógoromtól pár kg autó ipari granulátumot. A típusa most nem ugrik be, de 240C környéken kellene nyomtatni. :)

Mint a videón látható, nem lett túl sikeres a projekt :) Mi lehet a probléma? Túl gyenge a motor? Nem jó a hőfok? Kicsi/nagy a lyuk?

Ja és nem tudja valaki, hogy honnan lehet PLA granulátumot ooocsóért beszerezni? Elsőre 1-2kg elég lenne kipróbálni, hogy azzal jobban boldogul e a szál gyártó.

Ha minden igaz (és a cégnek is jó) akkor jövő héten akarok vinni alut eloxáltatni), még fér a tárgyasztalra más cucc is. :) Szóval ha valakit érdekel szóljatok.

bye
  HyGy

a3btwzuk0

Sziasztok,

Vannak ezek az LCD-k touchos soros porton lehet vele kommunikálni. Van is itthon egy ilyenem. :)

2.4" Nextion USART HMI TFT LCD Display Module

Az jutott eszembe, hogy van e erre kész megoldás, hogy ezt sikeresen rá lehessen kötni a ramps 1.4-re?

bye
 HyGy

000000000

Van 25 kg player granulátumom. Ha jól emlékszem 2500 Ft volt kilója. Szívesen adok belőle, ha kell. Az én anyagextruderem idő hiányában lassan készül :/

000000000

Player=PLA... predikativ szövegbevitel.. :/

a3btwzuk0

Köszi. Írok privátot. :)

Más, gyerekek felraktam a MarlinKimbra firmwaret, eddig rohadtul jó. Az én nyomtatómon szebb lett a felület mint a sima marlin-1.0.2-1 verzióval az a külső részeken ki ki hagyott részeket.

3vv2btrhv

Ennyiből még veszek egy fotopolimeres nyomtatót is mellé.
Ez engem nagyon érdekel , én nem találok 1 milla alatt .

a3btwzuk0

Én a peachy printernek drukkoltam nagyon. De mint tudjuk az befulladt. Pedig az elképzelés is jó volt. (Annyi, hogy a hangkártyát hagyni kellett volna a francba, és valami mikrovezérlővel megoldani a tükör meg drip vezérlést.)

Elvileg a doksi kint van róla valahol ameddig eljutottak.

balika

Sziasztok. Van egy épített nyomtatóm,és elromlott a tápegység. Megjött az új,és most a ramps azt írja,hogy MAX TEMP ERROR. Előtte tökéletesen üzemelt a nyomtató. Sajnos az elektronika nem az erősségem....

vjanos

Ez mekkora: Legóval megtámogatott 3D nyomtatás a gyors prototipizáláshoz

Külön öröm, hogy a HPI tkp ahhoz a céghez tartozik ahol dolgozom :)

vjanos

Valószínűleg elromlott a termisztor vagy elszakadt egy vezetéke. Errefele keresgélj.