Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

balika

helló
valamit még elállíthattam,tippeket várok, megpróbálom érthetően, 2 gcode-nál is észrevettem,hogy amint befejezi az alsó rétegek nyomtatását,ellép a nyomtató Y irányba. Mind két esetben. Valamit Én nyomtam el,mert eddig ilyen nem volt.

vjanos

Vegyél vissza a gyorsulásból, esetleg a sebességből is.

ih7fm6t23

Ez igaz. Bár van egy-két anyag, ami kifejezetten tartós tárgyakra van, pl. a hivatkozott Fun To Do egyik resin-je:

The Industrial Blend resin has been developed especially for some industrial clients who were in need for a resin that is extra hard and would maintain its structural integrity while exposed to very Low and High temperatures.
Because of these properties it is one of the few resins perfectly suitable for vulcanisation.
For relatively low temperature metals like pewter or tin you can also use the Industrial Blend to print your moulds and cast straight from the printed mould. Read all about it in this Instructable

​The hardness of the fully cured resin is 75 shore D.
It has been tested from -45C to +225C.

sastas

Edigital és média, mindkettő árul, kifejezetten normál SD-t.
Kábelből az Arduinok-hoz adott tipikusan átlátszós kék színű, árnyékolt kábelek működnek szerintem a legstabilabban. Bár biztos ebből is árul a kínai hulladékot, szerencsére eddig olyannal nem találkoztam..

000000000

U basszus, bocsi a kábelt én az arduino duehoz írtam. Már el is felejtettem, hogy a mega normál usbvel van szerelve :/

sastas

Ha ez megnyugtat, én eddig DUE-val nem dolgoztam :)

balika

köszi, a gyorsulásból, hogyan is veszek vissza? :)

vjanos

Megtúrod a firmware konfigurációs fájlját, és a valamilyen Acceleration melletti értéket átírod.
Illetve Marlinban azt hiszem az LCD menüvől is lehet állítani az A értéket, de ez áramtalanításkor elveszik.

balika

Köszönöm LCD menüből már meg van. 3000-re van állítva,mit javasolsz?

vjanos

2000-et aztán lássuk jobb lesz-e a helyzet :)

keri

Ne legyél telhetetlen. Ha mindent akarsz az sokkal drágább.
Lézer szinteres nyomtatóval már űrhajót is lehet nyomtatni :)
Na mondjuk az tényleg megéri azt a több millás árat.
Igaz ott meg még drágább az alapanyag.

balika

a-a
rosszabb lett,a 20mm teszt kockán visszavettem a sebességet,és random szerüen csinálta,de,volt hogy feléig eljutott hiba nélkül. Most,hogy levettem az értéket 3000-2000-re,már az első rétegnél elöjön a hiba

vjanos

Akkor valami más gond lesz, valami összeér vagy szorul...
Azt lehetetlennek tartom, hogy szolidabb gyorsulással hamarabb veszítsen lépést... :)

balika

Addig is köszönöm a segítséget.