Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Nyomtatás
Mindig is foglalkoztatott ez a technika 3D nyomtatóra adaptálva , próbálta valaki ?

Devecz Miklós

s7manbs8

Az SD kártya egy idő után behal nálam a 3D nyomtatóban, amit használok a szokásos grafikus kijelzősbe, amit be kell dugni, ez mitől lehet ? De nem is egy gépben, többen is ugyanolyanban, tehát nem egyedi baj ez úgy látszik. A PC-ben egyébként nincs vele semmi gond ott működik, tehát nem tudom mi a fene baja lehet "SD Init Failed" micro sd egy nagyobb tokban, tokot is cserélek, attól se javul meg, illetve teljes formázás után se javul meg.

Devecz Miklós

Ne használj mikro SD-t, nem szereti.

s7manbs8

Akkor mit ? Ezek szerint nem csak nálam van ez ?

Devecz Miklós

Az okát nem tudom, de nálam is sorra haltak meg a micro SD-k (kinai minősség.
Olyan méretű SD-t használj, mint a micro háza.

s7manbs8

Kösz, megpróbálok majd szerezni, mert iylen kicsik vannak a boltokban bár mostanában nem vettem.

s7manbs8

Közben még egy kérdés, tapasztalat irányában, az USB-vel való működtetésnél mivel lehet a biztonságot növelni, hogy ne szakadjon meg a kapcsolat ? Milyen kábel stb. segít ezen ? Van olyan kábelem pl. amivel fel sem ismeri az elektronikát a gép, másikkal megy nagyjából harmadikkal meg nem megbízható, néha megszakad pl. Csak az ember már eleve fél ezektől a rossz kábelektől, mert alapvetően nem az USB chip hal be, szerintem, hanem más okok vannak gondolom én.

Devecz Miklós

Erre nem tudok mit mondani, általában (99%) SD kártyát használok a nyomtatáshoz. Csak tesztelékor, beállításkor van USB csatlakozás.

s7manbs8

Én is kártyát szoktam, csak épp behalt és nincs itthon most másik, volt még egy, az is halott volt, PC-vel működik amúgy, de a géppel nem jó, majd holnap veszek valamit hozzá. Ha kártyával is megy, de a PC kapcsolat is van, az is ha elszáll, nem tudom újra csatlakozva nem rontja el a nyomtatás, szerintem igen, nem próbáltam még sose, vagy nem is reagál volt már oylan is, ha újra indítom a Pronterface-t.

s7manbs8

Ezeknek az USB kábeleknek is lehet a csatlakozóit meg kéne piszkálni,m hogy szorosabban érintkezzen , hátha úgy nem lenne gond semmi, na ide való a rendes aranyozott kábel, nem a High End erősítőkbe ... :)

NickE

Én is normál méretű SD kártyát használok. Nekem nem ment tönkre még SD kártya, de amikor microSD-t használtam adapterrel, akkor előfordult, hogy leállt a nyomtatás kártyaolvasási hiba miatt. Valószínűleg a rázkódástól elmozdult egy kicsit.

s7manbs8

Még tokot is lehet veszek holnap, nem e az ment tönkre mert olyan már volt mondjuk, vagy jobban meg kélne aranyozni az érintkezőket, illetve a tokban, csak a tokot is nem nagyon lehet javítani, elég szerencsétlen egy szerkezet az is, széthullik az egész, nem szereti a mozgatást sokáig az biztos.

NickE

Szerintem jobban jársz, ha nem tokot veszel, hanem egy  normál méretű SD kártyát. GPS-t értékesítő ismerős is mondta, hogy sok baj van a tokokkal, inkább normál méretű kártyát vesznek azokba a készülékekbe, amibe az való.

000000000

AWG20 miniusb már egész jó.