Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xmkwac9

Nem tudom más járt-e már így, de az E3D fejhez vásárolt nozzle  a beütött szám szerint 0,4 mm átmérőjűnek kellet volna lennie, de a valóságban 0,3 mm-es volt. Mindig mindent meg kell mérni...

ebalint

Én csak hobbizok.

Nézd meg valahol, hogy miként megy a gyakorlatban, azután el tudod dönteni.

s7manbs8

Miféle tárgy az ? A nyomtatási sebesség, egy határon túl nagyon rossz minőséget ad, a maximum olyan 60-80 kb. de ha szépet akarsz, akkor  20-30.

Elég ha az anyagárat megszorzod 3-mal, akkor kijön kb. az ár, de nem 2 perces noymtatásoknál, ha mindig cserélgeted az asztalt. Maga a nyomtatás se túl gyors, teháőt ha az idő sokat számít, az növeli a költséget.

KBalázs

Ez a megoldás csak papíron mûködik, szerintem te sem írtad komolyan.
A PLA ha nem is oldódik acetonban, de megduzzad, maradandó szerkezeti változást szenved, tehát nem lehet (PLA-ra nézve) sértetlenül kioldani az ABS-t a PLA anyagból.

keri

Csak ötlet, de nekem nem csinált vele semmit.
Amúgy nekem bőven elég volt eddig a saját anyaggal alátámasztani, és letörni róla.

snapscan

Sziasztok! 3D nyomtató vásárlásában gondolkodom, 600E a max. keret. PLA és ABS nyomtatást tudjon, nyomtatott méretek max. 200*200*100mm körül.. Olyan nyomtatót szeretnék, amit leteszek az asztalra és minden barkácsolás nélkül használatba vehetem (kalibráció belefér).
A Zortax M200-at néztem ki, arról tud valaki pro/kontra véleményt? Más ötlet? Teljesen új vagyok a területen, ezért nézzétek el, ha esetleg a kérdést sem tudom egyértelműen megfogalmazni..

xmas75

A repetier nem tud szeletelni, külső programot használ.

Ha slic3r-t használod akkor:
Layers and peremiters -> Advanced -> Seam position=random

A Cura-ban és a SkeinForge-ban nem találtam beállítást  erre vonatkozóan.

keri

Zortax jó cucc, jó mechanika és szépen nyomtat, köszönhetően a jó szoftvernek...én egy kicsit drágának találom.
Van fele ennyiért is szerkezetileg ugyan ilyen nyomtató. és az eladóval jók a tapasztalatok.
Illetve otthoni használatra a legolcsóbb modelljük is bőven jó.

Viszont azért ez egyfajta megmunkálás, tehát az anyag sajátosságokat figyelembe kell venni, ki kell tapasztalni. Nem úgy működik mint egy lézernyomtató, hogy megnyomod a gombot és kijön a papír.
Zortax esetén a saját anyagai kalibráltak, viszont az áruk is jóval több mint amennyiért mi használni szoktunk.
A géppel egyik esetben sem lesz gondod. Az csak a szuper olcsó kínai és a házilag összebarkácsolt nyomtatóknál van.

3vv2btrhv

ZORTAX -ból próbáld meg a legfrissebb kiadást . nem fogsz benne csalódni .

snapscan

Köszi a választ! Természetesen nem arra gondolok, hogy semmilyen rutint ne kelljen szerezni, hanem ne azzal kelljen kezdeni, hogy szétszedem és újra összerakom a gépet, miközben beállítom, ezt-azt cserélek rajta, stb., azokat mindenképp szeretném elkerülni.
Néztem a D6-ot, árban tényleg sokkal jobb, de a nyomatok mintha nem lennének olyan szépek. Persze amire kell, lehet, hogy belefér.

snapscan

Mármint a legújabb M200-at? Van belőle régi kiadás is? Honnan tudom melyik van a boltban?

snapscan

Állítólag ez sem rossz: Bq Witbox 2

gcbziueg9

A tárgy funkcionális, az esztétikum nem, a méretpontosság tág határok közt számít. A kérdés általánosságban érdekel, hogy a pla technika alkalmas lehet-e kis szériás gyártásra is, végigszámolva egy esetet. Az idő sokat számít, egy asztalra a ultimaker2-n 30 db fért el belőle, de az egyszerre nyomtatástól nem lett rövidebb az egy darabra jutó idő. Amit nem tudtam lemodellezni az a többfejes verzió.

rbbhbyvfs

Pedig igen egyszerű, modellezd le 1 fejjel és fele annyi darabszámmal, majd a kapott időeredményt oszthatod kettővel és meg is van a kívánt idő/darabszám.
Mindez feltételezi, hogy fel tudod pakolni olyan módon a nyomtokat, hogy a két fej ne zavarja egymást, azaz tökéletesen tudjanak egyszerre nyomtatni.

ezsolt74

Azt nem tudom hogy a BQ Witbox 2 milyen, de hacsak nem tervezték át teljesen a sima Witbox-hoz képest akkor nagyon messzire kerüld el.
Mert az egy hulladék.