Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

sasi

KBalázs

Ez a "beleakad a fúvóka" nekem is gondot okozott egy idôben, de rájöttem hogy mi okozza: nem elégséges a tárgyhûtés, meglágyul nyomtatáskor (pl. egy leendô furatnál) az anyag és felkunkorodik. A kunkorodás megkeményedik és puff elakasztja a fejet.

B.Zoltán

Amit a Balázs ír megerősítem , nekem is most akadt meg a fej először ,amikor a nagyon ferde vékony részeket (Csuhás csigáit) kellett nyomtatni.
A vékony görbe részeknél felkunkorodott még két ventilátoros hűtésnél is.
Kénytelen voltam lelassítani a nyomtatást.
A baj az , hogy később keményedik meg de már felkunkorodva.

s7manbs8

Főleg a sarkokon.

wt8g4i4

2-3 mm es üveg lapot vágatok majd,de elvileg lesz "sima" ablak üveg, illetve edzett üveg is , meglesem majd melyik fog jobban szuperálni ha végre működni fog a masina :)

Dakota25

Kiszuperált gáztűzhely ablakos sütőjéből a belső üveglapot használom. 22x38 cm. Ha csak a felét melegítem fel 80 fokosra, akkor sem reped el. 5mm vastag, több, mint egy éve működik.
(Félek, edzett üveget nem lesz könnyű vágatni.)

s7manbs8

Mikrónak az üvegét nemrég haverral nem tudtuk vágni se, nem akar eltörni, azt nem tudom a hőt bírja e, de jó erős az biztos.

wt8g4i4

edzett üveget pont szereti vágatni a vízvágós kolléga. A szavait idézve - mint kés vajban úgy szalad az a kis huncut-

Sajnos kiszuperált tűzhelyem nincsen így marad az edzett üveg

Dakota25

Ja!!!! Úgy tényleg megy.

B.Zoltán

Milyen üveg lehetett az , az üvegvágó alig akarta csikarni.

Utána próbáltam eltörni szét robbant 3 4 mm-es darabokra , én hőállónak gondoltam , mintha sütő üveg lett volna.

wt8g4i4

igen az az volt , egy darabig lehet derekasan bírja a terhelést de ha megadja magát jön a sikítás robbanás és a takarítás :D

wt8g4i4

Amúgy vízzel lehet vágni edzés után az edzett üveget,de nagyrészt edzést megelőzően van megmunkálva és utána történik az edzés ami 600 C° ra hevítést jelent majd hideg levegős hűtést.
Ezek után megnő a hajlító szilárdsága ütés állósága és terhelhetősége. Ha meg berobban mint ugye nálad is életlen tompa üvegszilánkokra esik szét mint az autó üveg, de akár laminálhatják is több rétegűre .

Több hirtelen nem jut eszembe róla

B.Zoltán

Ja , így van 1,5 2 méteres távolságra még egy pár nap múlva is találtam darabokat ,pedig előtte jól össze takarítottam.

keri

felesleges az edzett üveg szerintem, drága és ide nem kell
akkor már vegyél boroszilikát üveget az hőálló

xmkwac9

Tudja valaki, hogy CAx nevű boltban miért 5276+ÁFA az a HERZ szál, ami a herz webboltjában 6000+ÁFA?
CAx PLA szál
Rendelt már valaki a CAx-tól?