Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

A Herz ad kedvezményt már talán 10 darabtól neked is, gondolom van valami külön szerződésük, vagynagyban vásárolnak...

a3btwzuk0

Sziasztok,

Cserélte már valaki közületek a ramps-ot esetleg smoothieboard-ra? :) És ha igen van kéznél before after kép teszt nyomtatásról? Szívesen megnéznék pár képet. (Esetleg prusa i3 rework-el?)

Az töröm a fejem, hogy lecserélném ha értelmes javulást lehet vele elérni minőségben, aliexpressen olyan 15 körül már van belőle. (A kényelmi szempontok nem számítanak, nem megerőltető egy arduinot sem flashelni.)

Vélemények?

bye
 HyGy

wt8g4i4

Sziasztok
 végtelenített bordás szíjnál milyen szíj feszítési módszerek jöhetnek szóba ? a nekem szükséges szíj hossznál 50 mm a másik meg 25 mm hosszabb.

Rakjak be egy harmadik görgőt,pl mint egy láncfeszítő görgő és azt tudnám állítani ?

svejk

Félő, hogy Te fogazott szíjakról kérdezel...
Egyébként a szakirodalom szerint a kétirányú hajtásnál nem ajánlatos a feszítőgörgő, de ezt a gépgyártók sem tudják mindig, nem utolsó sorban a hobbyban szinte minden megengedett.

Ha a kapcsolódási szögek megengedik akkor lehet kifelé feszíteni harmadik kerékkel, de ha ekkor kicsi a kapcsolódási szög akkor befelé normál görgővel. Utóbbi hátránya pl. a szíj erősebb igénybevétele.

wt8g4i4

Köszönöm. konkrétan GT2 szíjról beszélek és az alsó szíj ami kérdéses, mert felül még a tengelytáv növeléssel meg tudom oldani.
Harmadik görgőt gondolok én az alsóra, úgy hogy kifelé húzom vele. Lehet peremes csapágy vagy a hozzá tartózó bordás kerék ?

keri

Igen.
Vagy láttam egy okos és egyszerű megoldást, kinyomtatni sem bonyolult.
A két szíj közé beraktak egy rugalmas fogas gyűrűt, ami szétfeszítette az ágakat, és a fogak miatt ott is maradt.
Valahogy így néz ki.

keri

Úgy látszik senki nem próbálta. Pedig engem is érdekelne CNC-re.

keri

Esetleg az egyik oldali kerék elmozdításával feszíteni

Csuhás

Rugalmas elem nem szerencsés a hajtásban mert megnöveli a rezgési hajlamát a gépnek.

svejk

Görgőslánchoz lehet is kapni ilyet a hajtástechnikai boltokban, de rugalmas csak akkor lehet ha egyirányú a hajtás.
Kétirányúnál holtjátokot vinne a hajtásba.

ezsolt74

Az alsót simán egy feszítő görgővel meg tudod oldani,vagy rakhatsz nagyobb szíjtárcsákat is.
A felsőnél meg egyszerűen a motort told el az egyik irányba, addig míg meg nem feszül a szíj, de ennél is tudsz a nagyobb szíjtárcsával játszani.

wt8g4i4

igen ezen a megoldásra jutottam én is , elsőre nem akarom a tárcsákat cserélni ha már megvannak :)

xmkwac9

Használ-e valaki E3D v5 fejet 3mm-es szállal? Nekem egy pár nyomtatás után megakad a szál. Látszik, hogy darálja a száltovábbító. A 3 mm-es E3D fejben nincs PTFE cső, lehet hogy ez a baj?
J-head MK V klónnal viszont stabilan működik a 3mm szál továbbítása. Kb. két éve használok egy 0,5 mm és egy 0,35 mm-eset minden gond nélkül. Nincs semmi száltisztító vagy olajozó dolog a nyomtatón.
Egyébként az extruderem Greg's Wade reloaded - Guidler, Tilt Screws, Fishbone Gears

KBalázs

A retract-ot vedd vissza, túl sokat (pl. 1mm) ha visszahúz akkor elakad.

KBalázs

Még amire kényes, az a vacakul kifúrt heatbreak (fel kell polírozni belül). Amúgy van olyan szálam nekem is ami máshogyan olvad mint kellene, ezért ha szálat cserélsz és változhat az elakadás gyakorisága. És alap hogy jó legyen a fej-hûtésed is.