Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ez a bq witbox emlékeim szerint valami silány féleség ... de lehet tévedek.

keri

Elég pofás szerkezet volt. Akár jó is lehetett volna, de valami szakszerűtlenség volt benne.

3vv2btrhv

snapscan

Köszi, de másfél millám azért nincs rá:)

s7manbs8

600-ból már elég jó gép kijön masszív, pontos, gyors megfelelő alkatrészekkel. Mármint ha építi az ember.

Devecz Miklós

Kijön az kettőből is.[#wave]

s7manbs8

A 100 ezer ft-os golyósorsóból kell 3 db, az már maga 300...

snapscan

Köszi, így járok el!

sastas

Ha golyósorsót használsz 3D nyomtatónál, elég rosszak lesznek a dinamikai viszonyaid, hatalmas lesz a tehetetlen tömeged, tehát vagy kis mocival nagyon lassan haladsz, vagy valami combos szervót kell rápakolni, ami szintén 300 felett lesz főleg 3 darab.

keri

Trapéz orsó sem elvetemült ötlet. Ezek a vékony 8mm-es emelkedésűek egész gyorsak tudnak lenni kis motorról is. Számolt dinamikája lehet hogy rosszabb mint a fogasszíjnak, de  mivel nincs olyan rugalmassága mégis jobb lehet.
Mondjuk a holtjáték viszont be tud tenni a felület szépségének.

000000000

"... hatalmas lesz a tehetetlen tömeged ..."

Ez így nem igaz.

A motornak fogalma sincs mit hajt, egy dolgot "érez" csak dinamikai szempontból, nevezetesen a motor tengelyére redukált tehetetlenségi nyomatékot.
Így aztán a fogazott szíjhatás még rosszabb is lehet J szempontjából, mint egy jól méretezett orsó/anya hajtás.

dpu

Sziasztok!
Már majdnem végig ment a nyomtatás (kb. 6 óra) de a 4.-be eltörte magát. Valaki nyomtatta már ezt a tárgyat? dalpek Gyro air (thingiverse) Milyen beállításokat ajánlanátok?

keri

Főleg hogy nem kell megmunkálási nyomaték, így vékony és nagy menetemelkedésű orsó is bőven elég.

s7manbs8

Most ránéztem a golyósorsókra is, annyira nem vészes az áruk, majd összerakok már egy olyan valamit, megnézni mit tudna produkálni. Lassan jönnek a jobb idők, nem kell azért a műhelyet fűteni, mert az is viszi a pénzt feleslegesen ott nem tevékenykedtem most annyira.

s7manbs8

Olyasmire gondoltam én is, ami véknyabb, meg elég nagy a menetemelkedés, nem egy nagy erő kell ahhoz se forgatni, ajapánok tudnának mutatni lehet pár erre való példányt, mert azért nem akármilyen lenne iylen célra már jó, hanem pont a csúcsminőség, az meg nem a legolcsóbb, azért nem is terjed annyira el, csak ha valaki tényleg nagyon jót akar vagy pontos valamiket.