Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

8-10 microsd-sd tököm közül egyedül a Sony kifogástalan. A többi mind kacat, szóval abszolút lehet benne valami.

000000000

Bocsi ez a helyesírás ellenőrző mindig szivat, pedig már azt hittem kikapcsoltam... Tököm=tokom :)

ih7fm6t23

Kb. még 1-2 hónap...

000000000

Mennyibe fog kerülni a resin hozzá?

snapscan

De. Csak ahogy olvasom a hazai és külföldi fórumokat, heteket-hónapokat lehet a D6-al játszani+finomhangolni, hogy kijöjjön egy ilyen. Na ezt szeretném elkerülni. Inkább a drágább, zárt rendszer, ami a firmware, ini fájl és külső programok garmadájának próbája nélkül pár napon belül hozza, amit szeretnék. Az idő az, amiből a legkevesebb van rá.

3vv2btrhv

Na persze , és bilibe lóg a kezem álmomban .

ih7fm6t23

Ez nem igaz. Egy dolgot kell a gyárihoz képest moddolni: a hűtést, ami egyébként főleg PLA esetén kell, de ott erősen ajánlott. A többihez: adunk profilokat több szeletelőhöz, részletes kezelési és használati útmutatót (magyar nyelven) és kiemelkedően jó támogatást. Ez utóbbit nem tudom, hány cég adja a nyomtatók mellé. Olvasd el a véleményeket a weboldalon.
De nem lebeszélni akarlak a Zortrax-ról, biztosan jó gép, csak ahogy többen is írták, nem feltétlenül éri meg a majd 2x-es árát, illetve az alapanyag is saját, az sem olcsó.
De ha meg tudod engedni magadnak, vedd nyugodtan a Zortraxot, tényleg. :)

keri

Most én sem, de tavaly vagy tavaly előtt nézelődtem és megdöbbentően olcsók voltak, viszont drága az alapanyag.
Gondolom leesett az alapanyag ára így felkapottak lettek.

keri

túlmelegedett a fej

keri

Miért nem? Nekem hibátlan. Csak azt használok, normált nem is veszek mert minek?

ih7fm6t23

Kb. 20-25e szerintem egy liter, de lehet, hogy olcsóbb, még nem tudom pontosan.
Illetve mások eddigi tapasztalatai szerint ennek a gyártónak a resinjeivel kompatibilis (legalábbis jópárral, amit eddig próbáltak): http://www.funtodo.net/. Meg valószínűleg még más resinekkel is.

balika

Szia
A fej hideg volt.

ezsolt74

Ezek a nyomtatók remélhetőleg előbb utóbb átlag felhasználónak is megfizethető lesz (nem a nyomtató ára miatt) majd ha az alapanyag ára jelentősen csökken , kilónként kb 10000Ft körülire.
A nyomtatási méretet is növelhetnék ezeknél a nyomtatóknál legalább 200x200x200mm-re, mert a 120x68mm jelentősen behatárolja a használhatóságát(persze egy fogtechnikusnak tökéletesen megfelelő, vagy aki csak kis tárgyakat szeretne nyomtatni , de a többség szerintem ennél azért lényegesen nagyobb tárgyakat is szokott nyomtatni).
A másik gond vele hogy az alapanyag az FMD nyomtatókhoz képest jelentősen gyengébb, azaz erős behatásoknak kitett tárgyakat nem érdemes vele nyomtatni.
De biztos hogy a hiányosságok előbb utóbb pozitív irányba fognak fejlődni.

balika

köszi,elfelejtettem,hogy módosítottam kicsit a hűtést,és amikor visrosszaktam a fejbe a termisztor kábelt, a rögzítő csavart behajtottam,mondom hátha erősebben húztam meg mint kellett volna,kihajtottam a csavart,és lőn müködik. :)
ugyhogy köszi mindent.