Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

dpu

Helló!
Ebben nincs tefloncső. Egy fogaskerék áttételen van meghajtva egy M8 csavar ami be van rovátkolva és egy golyóscsapággyal van feszítve közé a filament. Felül csak megvezetve van egy műanyag idommal alul meg a hűtőbordás hengerbe lép be. Ha nincs bent fúvóka könnyedén át tudom tolni az anyagot nem akad nem szorul.

Üdv.

Devecz Miklós

Felejtsd el ezt a konstrukciót.

dpu

Igen, ebbe az irányba haladok. De mit helyette?

wt8g4i4

Esetleg egy ilyen  ?

dpu

Helló.
Ez "megeszi" a 3mm-es filamentet?

wt8g4i4

ez pont nem ,de ha jól tudom létezik belőle 3mm filamenthez is

dpu

Helló.
Úgy értettem, hogy a direkt hajtás képes rá?

Devecz Miklós

3 mm-hez a direkt hajtás nem a legjobb megoldás, ide áttételeset tennék be, vagy áttérnék a 1,75 mm-re.

0bn8uxmw

Sajna üzembiztosan csak áttételes extruderrel megy a 3mm-es szál ( vagy fogaskerék, vagy áttételes motor).
Szerintem az extruderrel nincs nagyon probléma, tenné a dolgát ha a fejbe nem ragadna meg a szál.
ABS-el is ugyan ez a helyzet(jó a repedést hagyjuk a nyomaton az gyors hülés, vagy nem megfelelő hőfok vagy vacak szál miatt lehet)

A vezérlőkre rakj bordát.
A motor áramokat mennyire állítottad?

Rakj szivacsra olíva olajat és dugd át rajta a filamentet és úgy menyen az extruderbe hátha a segít neki a kenés.
Mennyi a szálvisszaszívásod sebessége és mennyisége.
Az egyik csövet próbáld meg felpolírozni ha már annyi van belőle.

rbbhbyvfs

Sziasztok,

Építenék egy második nyomtatót, cél, hogy könnyen hordozható, kompakt legyen. Per pillanat egy Prusát hajtok, teljes megelégedéssel, de hát annak ugye eléggé experimentál kinézete van.
Szóval Ultimaker vagy Makerbot lenne a cél, a frame-t megvenném, a többit szép lassan összeszedném hozzá. Ellenjavallat? Esetleg más tipus?

Köszönöm!

dpu

Sziasztok!

Eddig nem értettem miért erőltetitek a cső polírozását. Már tudom.[#falbav] Belenéztem egy új csőbe mikroszkóppal és kiderült ezen a polírozás nem segít, ezt csiszolni kell. Olyan mély barázdák voltak a fúrás után, hogy az elképesztő. Másfél óra macerálással tudtam "vállalható" állapotra hozni. Holnap lesz a próba. Bár próbálkozásom már volt néhány.[#csodalk] Majd kiderül.

2rjw3gfi5

Sziasztok!

Én Ulticampyv2-őt kezdtem el építeni, ez egy Ultimaker utánérzés nyomtatott alkatrészekkel, szerintem elég szállítható, még csak félkész, ha érdekel valakit, a javított bővített rajzokat felteszem a tárhelyre, ha kapok egy kis helyet :)

Az eredeti:
http://wiki3despana.com/wiki3despana/index.php?title=Ulticampyv2

Pár kép a mostani állapotáról...

rf63unrk7

Szerintem a hűtéssel lesz a gond nálad.
Rakj hűtést a vezérlésre, de főleg a fej léptetőmotorjára.
A filament résznél is elakadhat a nem megfelelő hűtés miatt.
Problémás a nyomtatás, ha túlhűtöd az extrudert, mert nem tud megolvadni a filament, és problémás, ha kevés a hűtés, mert a meglágyult filament feltorlódik valahol, majd megakad.
Ha egyszer működik, egyszer nem, a szoba hőmérséklete lehetett gyanakodni. Pár foknyi eltérés a szobában is eredményezhet ilyet.

rf63unrk7

Néztem az extruderről a képet amit beraktál, a hűtés brutális, amit felraktál.
Ha azok beindulnak megfagy a fej vége. A szigetelt felső részen hiába méred a fűtőpatron hőmérsékletét, a 0.4-es fejnél a csúcsánál lehet vagy 20 fok.

Devecz Miklós

A belinkelt gép lenne "dpu" gépe?

Én is próbálkoztem két oldali fej (munkadarab) hűtéssel, de nem jött be.
Egy darabig minden rendben ment, majd egyik pillanatról a másikra el kezdett esni a fej hőmérséklete.
Lehetett ellensúlyozni a fej hőmérséklet emelésével, de általában 10-15 fokkal mutatott kevesebbet a műszer, mint amit beállítottam a programban.