Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Én se vicceltem, ugyanis, amikor a step dire megcserélődik, a step az a dirt kapcsolgatja ide oda, amire ugye semmi se történik, de mikor irányt vált, ami a dir és ilyenkor a steppen van, no akkor moccan egyet. :)

s7manbs8

Osztogatjuk az 5000Ft-os tanácsokat és kiröhögnek. :)

000000000

Sztem, ha a te beírásod látszódott volna először, akkor nem lett volna olyan vicces.
De, itt minden pofára megy. [#rinya]

zozo

Elméletben igaz, értem én, de hogy a grbl firmware lenne hibás? Megnézem, a grbl-ben lehet-e pin kiosztást konfigurálni..., de nem hiszem.
Előtte mérek a dir PIN-en jelszintet, meg a step-en is.

Amúgy ez 3 szintes panel, egymásba nyomva, nem lehet cserélgetni drótokat, mert nincsenek.

zozo

Nem-nem.
Nem az elméleted volt a vicces, hanem, hogy cseréljem meg a vezetékeket.

Csuhás

Moccan majd megáll, hmm nem lehet hogy túláramot érzékel és letilt? A panelon levő poti nem az áramot állítja. ( Nem ismerem a panelt, így csak ötletelek )

000000000

Na, látod. Nekem meg elméletem van, meg sok, sok gyakorlatom.
Ardunióm az nincs.
De, jobb ha nem szólok semmit mert mindig beleszaladok valami helyesírási hibába. [#falbav]

PSoft

Megtörtént!:)

000000000

EZT, NEM TŐLED VÁRTAM.[#rinya]

zozo

Úgy emléxem 1A-re állítottam be mind a 3 drivert. 2A-t tud max.

Közben megnéztem, nem találni a grbl-ben PIN kiosztást tartalmazó config fájlt. (mint pl. a marlinban)

De kizárom a felcserélési hibát, mert ezt a kombót így együtt direkt a grbl-hez gyártják.

Még olvasgatok a neten, hátha lesz valami ötlet belőle.
Holnap meg kísérletezek vele, most az asszony elpakoltatott velem, mondván, ne csináljak szerelő műhelyt már megint a nappaliból :)

s7manbs8

GRBL-ben is lehet a kiosztást koönfigurálni persze, nem a vezetéket kell cserélni feltétlenül.

szf

zozo

Köszi, már meg is néztem, step-ek 2-3-4, dir-ek 5-6-7.
És ez stimmel is a shield panelon is. Tehát nem itt van felcserélve.
Keresem a drv4988 Vref értéket, de nem találom, hol a fenében olvastam. Valami 0,4v körülire emlékszem 1A-re, nem tudod véletlenül fejből?
Le akarom holnap ellenőrizni, mert lehet 12V-on állítottam be korábban, most meg 24V-os tápom van hozzá. Hátha Csuhásnak lesz igaza.

szf

Köszönöm![#worship]