Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Craftbot-ra, hogy szeretnél tenni dupla extrudert?
Kicseréled a komplett elektronikáját? Mert tudomásom szerint zárt a firmware, tehát abba nem tudod átrakni két fejesre a beállításokat, vagy én maradtam le valamiről?
Amit néztél motorokat is teljesen rendben vannak Wantai motorok, jó minőséget adnak olcsón a DRV is szereti.
Ez a lépés javítás fölösleges ha megfelelő motort használsz normális vezérlővel.
Ami a leírásban van Azteeg X5 mini alaplap sajna kicsit tervezési hibás lett a motorvezérlők terén(is) a későbbi verziókban már cserélhetők lettek a driverek rajta de úgy sem tökéletes, de legalább drága...tehát az emberünknek volt egy vacak alaplapja és nem hozzá való motorral és ebből próbálta kihozni a legtöbbet...

Csuhás

Ugyan még várom János válaszát, de ha ő nem tud három ehhez hasonló fejet kinyomtatni akkor itt keresnék valakit aki ezt megtenné nekem. Budapest és környéke előnyben. Ha volna jelentkező dobjon egy mailt egy hozzávetőleges költséggel együtt. Köszi!

xmas75

A plusz elvileg két extrudert tud kezelni, remélem bele is van programozva [#fejvakaras].

b4nm7gjvr

Még a zurak a segédeszközt nézik, addig nekem nagyon bejön a csajszi: nem kiskorú, és bájos a mosolya...:D

vjanos

Sajna nemigen tudom most megoldani :(

Míg megvolt a nyomtató, a vége felé alig használtam.
Elkelt. Azóta, főleg az utóbbi hónapokban már egy csomószor kellett volna [#falbav]

s7manbs8

Hol az stl hozzá ? Lassan kiszárad a nyomtatóm torka. :)

Csuhás

Felraktam a könyvtáramba. ( csiga.zip ) Mindjárt írok emailt is.

bykktskx6

Szisztok Urak!

Szeretnék tapasztalati infót kérni Tőletek!
Egy rácsszerkezet elkészítéséhez alternatívaként felmerült, h esetleg nyomtatással is elő lehetne állítani a mintát. Viszont, hiába bújom a netet, sajnos a szükséges infót nem találom. A kérdés, amire szeretnék választ kapni az az, h lehet-e 0,1 mm széles rácsszerkezetet nyomtatni? Esetlegesen lehet-e még ez alá menni a szélességgel (0,05 mm)? Magassága nem lenne több mint 2-3 mm. A rétegvastagság itt nem számít, mivel egyenesek a falak...
Segítségeteket előre is köszönöm!
gab

vjanos

Ehhez 0.1mm - 0.05mm átmérőjű fúvóka kellene, ami nem járatos hobby körökben. Szóval szerintem nem.

bykktskx6

Köszönöm az infót!

keri

lehet kapni szita szövetet, tetszőleges lukmérettel.

B.Zoltán

Csináltam próba nyomtatást , egész jó lett szerintem.

Nem raktam bele alátámasztást így egész szépek a felületek kívül belül csak a csiga legtetején van egy két lelógó szál belül, de az nem látszik.

ABS-ből nyomtattam , valószínűleg PLA-val még jobb lesz , de azt nem lehet kozmetikázni olyan könnyen.
Este felé tudok feltenni képet róla , ha érdekel.

Csuhás

Persze hogy érdekel. Ha használhatónak ítéled akkor azt megvenném. Írj emailt, és egyeztessünk magánban.

bykktskx6

Sajnos, az nem megoldás... Méhsejtet szerettem volna készíteni, különböző falvastagsággal (0,05-0,2mm) és magassággal.

gab

vjanos

Annyiból szerencsés lehet, hogy méhsejt szerkezetű kitöltést alapból tud némelyik szeletelő progi.

0.3 fúvóka talán akad valakinél, azzal meg lehet próbálni, ha az még nem vastag.