Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xmas75

ha a gyorsaságot nézzük akkor lehet :), de a te dizájnod a nyerő.
Az OpenScad mégsem olyan organikus.

vjanos

Ok, este gurítok vele még egy kört

vjanos

Jah... eseleg próbálkozz a hull() és minkowski() függvényekkel, bár sokszor nem azt az eredményt hozzák amit vár az ember :)

xmas75

Tudom. Csak a hull lassú, a minkowskiról meg nem is beszélve :(
Amúgy a két legjobb dolog lenne, értelmes kinézetű testekhez.

Csuhás

Köszönöm a segítségeteket, szépen alakulnak a modellek,  alighanem mind két verziót ki fogom nyomtatni valahol.

xmas75

A nyomtatásnál szerintem olyat keress, akinek többfejes a gépe, mert szép felületet csak alátámasztassál tudsz nyomtatni. A belsejében meg mindenképp oldódó anyaggal kellene nyomtatni a támasztékot. A felület simasága miatt a rétegvastagságot is legalább 0.1-esre ajánlanám. de ez már 30-35-órás nyomtatásra jött ki. (0.3-assal meg kb.10 óra)
Hátha a fórumon valaki segít ebben is.

keri

Vagy csak értelmes tervezés kell, amit alátámasztás nélkül ki lehet nyomtatni. Csöveket meg alátámasztás nélkül is lehet szépen nyomtatni, megfelelő hűtés esetén. Sőt szebb lesz mint alátámasztással.

Pl itt van ez a síp ami tökéletesen nyomtatható alátámasztás nélkül.

Dezső

Reggeli kávé mellé:-)

Motoros

A nyomtatott alkatrészek egészségügyi felhasználásra alkalmatlanok a porózus szerkezetük miatt felszinükben és belsejükben megtelepedő kórokozók miatt!!!!!!

ezsolt74

Az ABS acetonnal kezelve, nem lesz porózus a felületű.

Motoros

Köszönöm a megnyugtató gyors válaszodat.
Azért nem árt egy megfelelő méretű gumivédővel, másnéven óvszerrel is ellátni az alkatrészt!

vjanos

Remélem azért körbecsiszolja, tudnak hegyes, éles sarkok kialakulni egy nyomaton... [#eplus2]

xmas75

Vissza a komolysághoz :)
A léptetőmotoroknál mit jelentenek a feszültség és áramerősség adatok? (Mivel mindenféle feszültséggel léteznek és úgy vettem észre, hogy ettől függetlenűl mondjuk 12V-al hajtják őket.)
Illetve ha 1.2A-es helyett 2.5A van az mit okoz az elektronikában? (most konkrétan craftbot+ extruder)
Mire kell figyelni ha cserélni akarok motort?

0bn8uxmw

Szia,

Ha beszélni Angol akkor ezt az eléméleti anyagot elolvasod és többet fogsz tudni a témáról mint az emberiség 99.9%-a
STEP MOTOR BASICS GUIDEE

Röviden annyi a lényeg a te esetedben, hogy ha a craftbot extruderét akarod kicsit megtuningolni aminek a DRV8825-ös motor vezérlője van. Akkor elég körültekintően kell motort választanod az alacsony fordulatú rezonancia miatt, tehát alacsony feszültségű motor alacsony ellenállással és közepes induktivitással (a DRV hisztije miatt) és akkor keresel egy ilyen paramétereknek megfelelő motort ........majd megrendeled ezt: 17HS16-2004S1
de a gyári motorral is tökéletesen működik, leginkább a fejet cseréld ki rajta mint ahogy Ezsolt74 fórumtársunk csinálta az megold minden extrudálási problémádat.

xmas75

Az extrúderrel nincs gondom, csak próbálnék tenni rá dual extrúdet. És nem lenne jó kinyíírni az alaplapot, mivel a driver-ek ugye itt be vannak forrasztva. Illetve nem akartam a gyárit szétszedni, ha mégsem jönne össze.

Először ezt a kettőt néztem:2,5A, 1,7A. Csak miután máshol is néztem árakat teljesen elbizonytalanodtam a műszaki paraméterekben.

A leírást nézve eszembe jutott hogy korábban találtam egy leírást a stepper lépés javításáról, nagy nehezen  megtaláltam. Mi a véleményetek róla?