Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Nekem semmi bajom a kínai fejekkel és egy szállal sem.
Annyi hogy a kínai fej illesztéseinél akadhat a szál, ha nem vágom le ferdén, de ezen egy kis sorjázás, perem letörés az átvezetéseknél segít.

keri

Mondjuk ilyen gallért nekem nem csinál a szál végére, ott a teflon nem illeszkedik rendesen.
De szerintem ha még melegében kihúzod akkor ez sem okozna gondot.
A szál végeid tipikusan úgy néznek ki mint amikor hagyod beledermedni az szálat. Ilyenkor nekem csak úgy működik, ha elkezdem felfűteni a fejet és óvatosan húzom kifelé, aztán egyszercsak megindul, kihúzom, levágom a végét ferdén és utána használható, de mint mondtam rögtön a fej fűtés lekapcsolása előtt ki kell húzni a szálat.

93kiabn5v

A régi fejet rendbe tettem teljesen jól működik.Azzal a fejjel valami nincs rendben. Próbáltam úgy is hogy melegen kihúzom de ugyanúgy kattogott csak nem nyomta tovább a szálat. Már csak az asztal fűtés ami nem jó de lassan megjön az új ramps .

93kiabn5v

Tesztelésként hűlégfúvóval felmelegítettem az asztalt nyomtatás előtt a 1,5 órás nyomtatási időt kellene kibírnia a tárgynak az asztalon.

sastas

Olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e valahol magyarországon kapni E3D fejet(vagy más komolyabbat), illetve nyomtatóvezérlőt(arduinos is jó, de abból valami komolyabb). És itt jön a csavar, olyan helyről, ahol adnak számlát, és lehet kártyával fizetni. Mindkét feltétel fontos.

0bn8uxmw

3D nyomtatoshoppe
szerintem csak paypal van náluk, de meg kell kérdezni. A
Rumba alaplap 42e-ért a legjobb amijük van.

3DEE
Itt a fejet venném 18e, olcsóbb mint a gyári E3D és ugyan azt tudja, a sima arduino ramps 25e lcd nélkül (kínából 8e lenne LCD-vel)

Külföldi cég(Angol) nem játszik? Az is ad számlát.
Duet wifi:Duet wifi
A ma létező legjobb 3D nyomtató vezérlő lap:32bites, tmc2660-as motorvezérlők, webszerver (böngészőből vezérelhető, bármilyen eszközről, nem kell LCD neki de van hozzá ha kell), egyedüliként tudja a szegmens nélküli delta vezérlést. stabil 100k-s léptetési frekvencia stb.
Web interface demo: Web Sim
43e HUF

sastas

Cégnek kellene, de a cég csak bejegyzett beszállítóktól vásárolhat. Ezt eléggé problémás elintézni, de céges hitelkártyával, elszámolható a költség, csak ott fizikailag kell a kártyával fizetni...
De a mai napon beszélek velük újra, felvetem az ötletet, köszönöm.

0bn8uxmw

Akkor szerintem keress egy beszállítót, aki berendeli és tovább számlázza a cég felé, én is így csináltam ilyen esetben, olcsó nem lesz de mint tudjuk az ilyen cégeknél az ár kb. mindegy ha projekt már jóvá van hagyva....[#csodalk]

sastas

Azért van egy árlimit. Igazából kész gépet is lehetne venni, de nem találtak 3000 euro alatt olyan gépet ami 500x500x500-at tud. Ezért döntöttek úgy, hogy építenének.

0bn8uxmw

Ok,

Küldtem neked mailt a yahoo-ra.

keri

Nálunk ezt úgy csinálják, hogy a csókos cége megrendeli e-bayen, majd eladja nekünk számlával.

sastas

A bürökrácia miatt ezt nem lehet megjátszani, csak ha a csókos cégnél van bankkártyalehúzó stb. De a lényeg az, hogy megoldódni látszik, majd a végeredményt amennyire lehetséges megosztom itt.

svejk

Ne gyerekeskedj már! [#nevetes1]

sastas

Pardon? [#miaz]

wt8g4i4

Szerintem azt akarja svejk kolléga mondani hogy 120 % ban megoszthatod a végeredményt :D