Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

93kiabn5v

Szia küldtem üzenetet. Látszik régen voltam itt mert akkor még a privát üzenet nem volt elérhető.Köszönöm.

vjanos

keri

komoly :)
Rubin fúvóka

Drágább mechanikus órák csapágyai is ebből vannak, csak mondjuk nem tudom mi előny származik itt ebből?
Főleg annyi előny, hogy megérje a 30ezer forintot.

Csuhás

Igen. Rubin. Ilyen van a precízebb órákban csapágyként, de használják húzógyűrűkben, mérőeszközök tapintóinál és sok más helyen is.

Csuhás

Ez gondolom vizesvágó fúvóka, elég nagy igénybevételnek van kitéve így jogos a drágakő.

keri

Nem, ez 3D nyomtató fúvóka.
De közben elolvastam. Speciális kerámiát nyomtattak ami nagyon ette a hagyományos réz, meg rozsdamentes fúvókákat, ezért csináltak rubin betétest.

93kiabn5v

Ha 2 mororral emelem az asztalt Z-be corexy- nál a repetier fw be kell valamit állitani vagy csak csatlakoztatni a második motort.

93kiabn5v

Több megoldást láttam bekötésre. Melyik a célszerű közösíteni a 2 motort és egy csatlakozóra tenni vagy a Z nek van 2 csatlakozó lehetősége külön csatlakoztatni. Vref  ilyenkor hogyan számolandó?

keri

Még egy kicsit gondolkodsz, akkor magadtól is rájössz [#integet2]

A motor áram összeadódik a egy meghajtóval hajtasz két motort.
Ha két meghajtóval, akkor meg értelem szerűen adott motor áramát állítod a szükségesre.

Célszerűség azon múlik hogy működjön.
Ha bírja az áramot 1 meghajtó akkor nyilván úgy célszerű.

93kiabn5v

Sejtettem hogy így kell. Viszont van egy másik problémám. Komplett vezérlést átültettem az új gépe, minden szépen működik viszont a fűtések nem indulnak el. Érdekes,hogy a cura simán indítja a nyomtatást egyből fűtés nélkül. Cserélgettem a kábelokat de nem tudok rájönni mi lehet a baj.

93kiabn5v

Bocsi a sok egymásutáni hozzászólásért, Szenzorhiba volt.

keri

nyisd meg a g kódot
ennek a két sornak benne kell lennie az elején, persze kitöltve

;M190 S{print_bed_temperature} ;Uncomment to add your own bed temperature line
;M109 S{print_temperature} ;Uncomment to add your own temperature line

93kiabn5v

100 fokig rendesen felfűti a fejet de semmit tovább. Kicseréltem már a termisztrot, fejfűtést de semmi. Elképzelésem nincs miért nem fűt rendesen. Van ötlete valakinek? Fejet cseréltem utána kezdte de hiába teszem vissza a régi fejet megakad mindkettőnél a fűtés.