Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ez elképzelhető, mert közelebb volt a nyomtatási viselkedése a PLA-hoz, mint a mostani HIPS-emhez.

Amúgy tegnap jól kiszúrtam magammal.
Kicsit romlott a PLA tapadás az üvegemen. Lemostam acetonnal, erre tökéletesen megszűnt a tapadás :D
Biztos volt benne egy kis olaj is, pedig Azúr-os vegyszer aceton, nem körömlakk lemosó. (abba raknak parafin olajat)

4* kellet ablakpucolóval és ecettel átsikálnom mire végre megint tudtam nyomtatni.

000000000

Köszi a választ. Igazából sorja nincs. A 8-as köszörült acélok a CNCdrivetól vannak, és meglehetősen pontosak. A tengelyeket már századminiméter pontosan beállítva. Mégis tapad egy picit.  Bár minden porcikám tiltakozik ellene, de lehet az lesz a megoldás, amit írsz, azaz egy minimális csiszolópapíros korrekció.

Még egy kérdés. A köszörül acélokon volt némi olaj. Lehet, hogy szárazra kellett volna mosni?

keri

Ha száraz kenésű az anyag, akkor célszerű szárazra törölni.
Olaj önmagában nem gond.
A por amit megfog az igen, bár szorulást az sem okoz, mert a siklócsapágy letolja, de fokozott kopást okoz.

Ha kenni akarod, akkor száraz teflon spray-vel tegyed.

keri

Persze sterilizálni nem kell a tengelyt. Elég ha tiszta ronggyal áttörlöd.

Tibi

Sziasztok,

Egy kéréssel illetve kérdéssel fordulok hozzátok.
Arra szeretnék választ kapni, hogy miért nem tudom megváltoztatni az X-tengely motorjának forgásirányát?
A Marlin/Arduino 1.0.5-r2 keretprogrammal átírtam a Configuration.h -ban a #define INVERT_X_DIR false parancsot true parancsra és feltöltöttem, de nem változik meg az irány.

A feltöltés után alul az olvasható, hogy "Feltöltés kész"

Az alatta levő mezőben pedig az, hogy avrdude: stk500v2_Receive Message (): timeout

Ez okozhat valami hibát még akkor is, ha a feltöltés megtörtént?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Tibi

keri

Honnan szedtél te ilyen verziót? :D
Innen válogass!

És ezt az Arduino IDE fejlesztő környezetet használd!

Az irányváltás amúgy pont ennyi amit megcsináltál, csa valami kommunikációs hiba van.
Arduino driver rendben van? Portot jó helyre állítottad? Arduino amúgy jó?

Tibi

Köszönöm keri!

Én egy GEEEtech i3 PRO B nyomtatót raktam össze és ehhez próbáltam már sok firmware-t mivel, hogy nem tudtam forgásirányt váltani.

Az általad ajánlott keretprogramot fogom használni és keresek valami nyomtató firmware-t. Persze, ha van valami biztosan működő konfig akkor kérlek add meg az elérhetőségét.

Tibi

Még egy kérdésem lenne!
Feltöltöttem a Marlin-Stable firmware-t, de az LCD kijelzőről eltűnt minden infó. Mit hagyhattam ki a beállításokból. Crystal_Lyquide file-t tartalmaz a firmware.

Köszi.

Tibi

keri

Az a config amit eredetileg használtál megvan még?
Na annak az adatait másold át kézzel soronként.
Fontos hogy csak a paramétereket, mert a config.h szerkezete időnként változott, de az adatokat értelem szerűen átmásolva mennie kell ugyan úgy.

A kijelzőről azért tűnt el az infó, mert sok féle kijelzőt tud kezelni, és neked kell kézzel megadni melyiket használod éppen. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a megfelelő sor elől kitörlöd a // jelet.

Szükséges lehet az U8Glib letöltése és az Arduinó library mappájába bemásolni ha grafikus a kijelző.

Vagy vissza is teheted az eredetit, mert nem tudom milyen az a geetech, és megcseréled simán két vezetékét a léptetőnek.

PSoft

Azé, bámulatos ez a mai PIC-es, meg Arduinó-s világ!
Eljutottunk(jutottatok) vele egész odáig, hogy nem fordul meg vele a motor forgásiránya!

Én, még emlékszem a "borzalomra"...
'anno, micsoda kínlódás, verejtékes munka volt azt a két szál drótot megfordítani.
Ma is végig fut a hideg a hátamon, ha visszagondolok rá!
[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

keri

Ahogy elnézem kb ez a pár sor kell a kijelző beállításoknál neked.
Sima Arduino MEGA2560, és Ramps1.4 illesztő panel kompatibilis.

#define ULTRA_LCD
#define SDSUPPORT
#define REPRAP_DISCOUNT_SMART_CONTROLLER

Devecz Miklós

[#taps][#csodalk][#eljen][#wow3]

keri

És arra is emlékszel, hogy a Magi Pista meg még sok lelkes elektronyos hogy programozta fel a PIC-et hogy egyáltalán forogjon az a motor?
Meg azért a Mach2-essel is voltak ilyen küzdelmek mire bekonfiguráltad a printer portot, és akkor a Jitter problémáról még nem is beszéltem.

Ez sem más.
Jelenleg a Mach CNC vezérlő programnak megfelelő cuccot konfigurálgatja....megjegyzem a Mach is tudott szoftverből DIR jelet invertálni. Szóval az hogy te most ezen csodálkozól csak azért van mert már akkor sem értetted hoyg működik [#bee1]

keri

ugye én emlékszem az első léptető motor meghajtómra
PIC-et programoztam fel, és a programot én magam írtam gépi kódban, és szenvedtem azzal, hogy egyáltalán megmozduljon az a motor, sőt még az áramkört is én fotóztam magamnak.
De ez még mindig jóval egyszerűbb volt, mint léptető regiszterekből, számlálókból, meg pár bites ROM-ból alapkapu szinten megépíteni egy léptetőmotor vezérlőt.

keri