Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Elektronika biztos rendben van? FET-ek? Jő helyre van kötve a fej fűtés kábele és nem cserélted fel az asztaléval?

Firmware-t piszkáltad vagy eddig működött vele?

93kiabn5v

Fw-t nem piszkáltam eddig jó volt.Kábelok is jó helyen vannak  FET en nem tudom mit kell nézni a helyén van nem puffadt. Kb 115 fokig mindig elmegy de semmi tovább.

93kiabn5v

Ha leveszem a hűtést akkor fel tud fűteni. Bárhogy hűtöm a fejet nem tud felfűteni viszont a hűtőbordák izzanak ha hűtöm akkor is. mintha elvinné a hőt az egész fej.

s7manbs8

Miféle fej az ?

93kiabn5v

Sajnos ez olyan fej amit rosszul raktam össze. Az a szomorú, hogy a régi fejet is. A hiba az volt, hogy a fűtött rész és a hűtőbordák között nem volt meg az a pár mm hézag ami ha jó sorrendbe rakom össze akkor megvan. Nem volt hézag és elvitte a hőt az egész fejszerkezet. esélytelen volt felfűteni. Azért írom le hogy én voltam a barom, hogy esetleg ha valaki így járna okuljon ebből. Amúgy sima fej semmi extra.

0bn8uxmw

Ügyes...[#vigyor3]

Gondolom valami minőségi kínai másolata az E3D fejnek.
Nyugodtan használE3D-v6 Assembly d hozzá a gyári E3D-s összerakási leírást

93kiabn5v

Ok. Viszont sikerült nyomtatni. Arra lettem figyelmes, hogy az asztal fűtés folyamatosan megy. A FET adta meg magát ha jól sejtem? Függetlenül a beállított értéktől fűt folyamatosan. Ha kicserélem esélyes, hogy a Ramps menthető?

0bn8uxmw

Ha folyamatosan megy akkor esélyes, hogy kipurcant kici-ocsó-kínai vacak van benne. Persze simán menthető cserével, arra figyelj majd, hogy kapjon hűtést az egész panel mert hűtőborda az nincs rajtuk...

s7manbs8

A RAMPS-ot azt hűtöd ventivel ? Nem árt neki, úgy nem tud felmelegedni és kipurcanni olyan könnyen.

93kiabn5v

Persze hűtöm. Kiszedtem. Ha nem teszek bele másikat fog működni?

0bn8uxmw

Persze. Annyit csinálhatsz vele, hogy ha a nyomathűtő venti vezérlésé ugyan az a fajta akkor átrakod a helyére addig is míg szerzel hozzá másikat.

93kiabn5v

Volt egy rossz ramps éppen átforrasztottam nem jött füst talán jó lesz. Asztalt nem kötöttem még rá de a tengelyek mozognak.

93kiabn5v

A nyák alján pirult meg ahogy mondtátok valószínű a forrasztás nem birta. Pedig ment rá egy 60 as venti

s7manbs8

Ha a proci kimeneti pint nem nyírta ki.

93kiabn5v

Működik rendesen. Igaz egyenlőre fw be kikapcsoltam az asztalfűtést inkább megvárom amíg megjön az új addig nem használom. Viszont előjött egy újabb probléma. A fejbe valamiért beleragad a szál. Végigmegy a nyomtatás de a következő nyomtatásnál már nem tudja a szálat tovább nyomni összegyűrődik. Már tettem teflont ami egészen a fejig elvezeti a szálat de így is beragad. Nagyon visszahúzza vagy mi lehet a gond.