Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

de csak úgy javaslom , ha kitöltenéd az adatlapodat akkor még egyszerűbb lenne.valaki a közeledbe átszalad megpiszkálja egy bottal

000000000

Lehet hogy nem a nagy varázslóval (Merlinnel) hanem inkább a 3D nyomtató firmware-l (Marlin) kellene próbálkozni... :) Na de a hülyeséget félretéve. Ha jól tippelek egy kittet vettél aminek az elektronikáján "gyárilag" volt egy működő firmware, namost ezt valószínűleg felölírattad egy általad nagyon rosszul konfigurált verzióval. Ezért nem működik most.

Újra kell programozni, de kellenek információk.

1, milyen az elektronika (talán arduino mega 2560 + ramps 1.4), és az hogy van jumperelve
2, milyen stepper drivereid vannak
3, X-Y irányban milyen bordáskerék/bordásszíj van
4, z irányban mi emeli az asztalt vagy fejet, egy fordulat hány mm-t emel
5, milyen meghajtás rendszerű a nyomtatód
6, milyen típusú kijelződ van
7, milyen végállás kapcsolóid vannak
8, milyen hőmérő ellenállásaid vannak
9, van-e fűtött asztal

Szúval van mit összeszedni...

Mindenesetre semmi baja, 1-2 hónap szívás és menni fog... :)

bagesz81

Jófogásos ismeretség által vettem, Ard. Mega 2560 + 1.4 kijelzővel együtt. Jumpereléséről nem tudok semmit
A meghajtókról képet holnap tudok felrakni,
X, Y: 1 fordulat 50 mm, Z : 2 db 3mm-es emelkedésű trapézmenetes orsó
Fűtött asztal, egyenlőre 220x220- as méretű gyári( kép holnap) rá van ragasztva egy hőfok érz.
Végállásoknak mikrokapcsolót rakok fel.
Azt hiszem minden megvan
A motorok 5db x0.85A
Adott még 2 db pc táp.
Képet most e- mailba tudnék küldeni.

bagesz81

Meg van még egy induktív érzékelőm, a nyomtatófej motorja direktbe hajtja( 10 mm átm. bordás kerékkel a filamentet(1,75)

3vv2btrhv

bagesz81

Bocsánat,adatlapot módosítottam.
Sajnos holnap reggel tudom csak átküldeni, mert még munkában vagyok.
Előre is köszönöm

B.Zoltán

Köszönöm sarpba és xmas75 fórum társak segítségét a PAUSE témában.
Mind két megoldás működik korrektül.

A curás módszer könnyebb , mert nem kell szerkeszteni , ő elrendezi magának.
Szépen sikerült egy 4-es anyát bele nyomtatni egy alkatrészbe.
Szimulátorral érdemes ellenőrizni , mert a beírt érték előtt áll meg , de cura szimulátoron látszik , ha nincs ott ahol szeretnénk.

B.Zoltán

Neked is köszönöm!

bagesz81

Addig ma eljutottam a Marlinnal, jogy letöltöttem egy arduino-lib zip file-t, feltöltés után kiírta hogy megtörtént,minden rendben, csatlakoztattam a kijelzőt, maju vissza az usb-t, és a kijelző még mindig csak világít, de semmi nem jelenik meg rajt.
Ötlet esetleg valakinek.
Van aki ilyen vezérlőt használ?
Amúgy smart lcd kijelzőm van.

keri

Mindenki (najó majdnem) ezt használja :)
Smart-ból a 4*20 vagy a grafikus kijelző van?
A grafikushoz kell egy egy U8GLIB kijelző library, ezt be kell importálni és linkelni.
Ez után a configban be is kell állítani a kijelző pontos fajtáját, mert ha nem teszed, akkor simán nem fog vezérlést kapni és csak világít.

A configban egyébként még pár tucat paramétert is hozzá kell igazítani a gépedhez, hogy működjön.
Nem komplikált csak szép sorban végig kell menni, elolvasni a megjegyzéseket, hogy mihez mit kell csinálni.
Ha nem értesz vagy nem sikerül valami akkor meg itt kérdezni.
Elsőre jó móka, tud szivatni egy kicsit, de ha már egyszer sikerült, akkor egyszerűnek fogod te is tartani

Sok sikert a próbálkozáshoz[#wave]!

bagesz81

Igen, 4x20 -as, piros jobb oldalán a pótméter. Reprap 2004 smart controller.
Hát akkor próbálkozok tovább....
Köszönöm szépen!

bagesz81

Elvileg csak annyi lenne egyenlőre hogy menüt varázsoljak a kijelzőre, hogy egy működő rendszerből a Zip file-t ha megkapom betöltöm neki, meg szöveges dokumentumként bemásolom a configuration.h -ba, feltöltöm, és elvileg működik. A gép paraméterezését már néztem, az rendben lenne.

Devecz Miklós

Ez ki van jelölve a configuration.h-ban?

#define REPRAP_DISCOUNT_SMART_CONTROLLER

bagesz81

Ezt holnap megnézem, nem vagyok gép közelben.
Köszönöm

vjanos

Ezek működő konfigok, még Vérnyúl csinálta nekem...

CoreXY hajtáshoz van, de max azt kikommentezed.
Ebben látszik, mik vannak beállítva az LCD-hez.