Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Gondolom mi meló volt.ebbe pusztultak bele a mamutok.[#wink]
Bezzeg a mai fecskék.....

PSoft

Igazad lehet!

Nem az én világom ez a "PIC,és társai".:(

Mááá...bánom is, hogy belepofáztam![#falbav]
[#wave]

PSoft

Az előbb, a "próbálósban"  is ugyanilyen csámpás volt az a sorkapocs!
Nem vetted volna észre???[#nemtudom]
[#nyes][#nyes]

szf

Szerintem a te tudàsod ehhez is megvan.csak nem foglalkozol vele.

PSoft

A "tudás" elég tág fogalom.
Mindig csak annyi van belőle, amennyire éppen szüksége van az embernek.:)

gg58bmmp2

De ez még mindig jóval egyszerűbb volt, mint léptető regiszterekből, számlálókból, meg pár bites ROM-ból alapkapu szinten megépíteni egy léptetőmotor vezérlőt.

- az én első léptető vezérlőm pont ilyen volt
- azaz valahol még mindig megvan

s7manbs8

Menne az neked is, csak az embernek nincs ideje mindennel foglalkozni, én is épp hegesztek egy programot az AppInventorral, meg ilyne marhaságokkal, egyszerűbb, mint rendes progrmaozó cuccokkal dolgozni, csak pár kattintás és már kész is.

Tibi

Sziasztok,

Köszönöm a válaszokat.
A motor forgásirány könnyen megváltoztatható a true vagy false paranccsal csak nekem az asztali géppel nem sikerült normális COM virtuális portot létrehozni. Ebből indult a bonyodalom és a részleges adatvesztés. Egy laptopon újra kezdtem az egészet és ezzel jó a kommunikáció.
Igazán nagyon sok firmware-t kipróbáltam, de amikor az Arduino keretprogrammal futtattam az ellenőrzést nagyon sokban hibát talált. Így a feltöltés sem megy végig. A programozás nyelvét pedig nem igazán ismerem.
Ez az előzménye ennek a történetnek.
Még egyszer köszönöm a segítő válaszokat és tovább próbálkozok a megoldással.

Üdv:
Tibi

keri

Nemgond, viccnek jó volt [#love11]
Csak érdemes tisztában lenni vele, hogy a PIC és társai régebb óta vannak velünk mint gondolnád, és ahhoz hogy egy vezeték cserével tudj forgást irányt változtatni, ilyeneket kell hekkelni valakinek előtte.

Bár igazság szerint ez egy elég egyszerű dologgá vált manapság, pont az Arduinonak köszönhetően, csak amíg megtanulja az ember addig kell átesni ezeken a szerencsétlenkedéseken.

keri

[#bee1]
Szuper okos tárhelyek nem adnak már ki sima HTML hivatkozást a képre, hanem komplett kóddal lehet a képre hivatkozni. Ezt teszteltem. A régi oldalon nem működött, de itt szerencsére már megy.

keri

Így van.
Ezen a fórumon lévő emberek nem a birkanyájból valók, tudásvágy miatt vannak itt, márpedig ennyi elég hogy ahhoz értsenek amihez csak akarnak...ennek csak az idő szab határt :D

Apropó küldj egy postacímet privátban, mert most sokaltam be végleg a kijelzőtől.
Egyzetettem a kódban a vezérlő jeleket. (stimmelt) Van kommunikáció, meg kapcsolgatja a háttérfényt, de képet nem tudok a felületére varázsolni.
Felmerült bennem hogy simán hiányzik egy szalagkábel (a fotóhoz képest) és ezért nem lehet látni a képet.

Tibi

Sziasztok,

Most töltöttem fel a javasolt könyvtárral és parancs fordítással. Minden normálisan működik! [#eljen]

[#worship][#worship]

Tibi

keri

Én csak megterveztem, de nem volt rá pénzem középiskolásként.
Akkoriban 90fokos fázis eltolást még az Enterprise 128-al generáltam a magnó vezérlő portján, BC303 tranzisztorral hajtva.
Aztán PC-vel printerporton már tudtam 3 motort mozgatni, ugyan ilyen elven, és LEGO-ból csináltam  hozzá plotter mechanikkát, amivel tudtam rajzolni már egy kört is :)

Régi szép idők.

93kiabn5v

Sziasztok. Akadt némi időm megint. Építenék egy léser gravírozót, meg is van melyik lenne de sajna a nyomtatóm kicsi az elemek kinyomtatásához. Valakinek nincsen véletlenül szabad kapacitása kinyomtatni? E-mai címem a profilomba megtalálható.Köszi

ykt6caawj

Melyiket szeretnéd megépíteni, mekkorák a nyomtatandó darabok?