Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Milyen szálat használsz ?

Amikor a nyomtatást abbahagyos, nem szabad a gépet azonnal kikapcsolni, a fej  hűtő venti ha leáll, a fej felfele felmelegedve a szál bele tud olvadni fentébb pl. iylen oka lehet mondjuk ez jut eszembe egy oknak.

93kiabn5v

Herz pla -t. Nem szoktam lenyomni. Kb 50 fokig lehül a fej akkor kapcsolom le a gépet. Volt hogy felmelegítettem 195 fokra kézzel simán ki tudtam nyomni szépen lehült de a nyomtatásra amikor felmelegítette újra már csak kattogott mert ugyanúgy nem.tudta tovább nyomni. Szétszedem úgy néz ki mintha csomó lenne a végén és azt nem tudja továbbnyomni. Ötletem sincs. Ez egy új fej a régivel nem voltak ilyen problémáim. Ennél a menet meg van szakítva kívül kb 5mm hosszan. A régi fejnél végig menetes volt. Képet holnap.tudok feltenni ha szétszedtem.

s7manbs8

A kép az segítene lehet, olyan is lehet, hogy a furat, ami átengedi az 1.75 anyagot kicsit bővebb és emiatt ott szintén fel tud tolulni, ilyen kis gombóc keletkezhet, a fej honnan van, kínai ? Akkor nem csoda ha bajok vannak vele.

s7manbs8

PLA, de miylen színű sötét ? Az szeret nálam beragadni pl. a fekete pl.

93kiabn5v

Kinai a fej és fekete a szál. Akkor.ez nem.túl jó párosítás. Átlátszóval nem volt gond egyszer sem.

93kiabn5v

Ilyen a fej és amit a szállal művel. Visszatettem a régit ez használhatatlan.

0bn8uxmw

Fotóz már bele az átvezető csőbe, alulról és felülről kérlek.
Van benne tefloncső?
Alsó ment M6(?) a felső M6 vagy M7?

vjanos

M7 lesz az...

Szerintem PID tuning, kisebb retract, esetleg a flow beállítása/visszább vétele segíthet.

93kiabn5v

Egyik fele M7 másik M8 az M8 felébe tettem teflont ott semmi gond. A másik felébe akad el az M7 -részen mert oda nem fér bele a teflon ami itthon van. Ott van beleragadva.

93kiabn5v

Felső M8 alsó M7

93kiabn5v

Megnéztem a FET et más van ráírva a D9,D10 nél mint a D8 nál. Elbírja az asztalt vagy inkább ne kössem rá. FW be gondolom kell módosítani valamit.Fűtött asztal nélkül estélytelen a nyomtatás elválik az asztaltól a tárgy.

s7manbs8

Jobb, ah kivezeted onnan a jelet és egy külön c uccal hajtod, ami többet bír FET oylan fajtával.

s7manbs8

Még talán az a legegyszerűbb, ha egy optocsatolót hajtasz meg a jelenlegi FET kimenetéről , amit úgy tudsz bekötni, hogy az Opto dióda plusz ágon kapja a 12V tápot ellenálláson keresztül, a minusz ága meg a FET kimenete a D8 vagy akármelyik.

Az optó másik oldalán megjelenik a kimeneti jel leválasztva emmettől és hajtasz vele FET-et vagy akármit.

93kiabn5v

Hát én sajnos nem vagyok  elekto műszerész nekem ez kínai így sajnos

keri

Nyomtatás végén húzd ki a szálat a fejből.
Nekem 30mm visszahúzás van a nyomtatási g-kód végén, és 34mm betolás az elején. Így soha nem köt bele.