Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Elvileg van az M0 vagy ilyesmi kód, ami megállítja a futást, előtte meg mondjuk beteszel egy valami arrébb mozgatás kódot, amennyire el akarod mozdítani a pozícióból, utána meg ugyanolyan irányba visszamozdítod, G0 X Y Z kóddal, pl. relatívan, akkor G91 is kell meg ilyenek.

xmas75

plugins fülön, Pause at height.

Beírod milyen magasságban láljon, le és hogy hova parkolja a fejet.

000000000

Szia!

Többféleképpen megoldható, de azért kicsit többet kellene tudni. Milyen firmware van a gépedben? SD-ről nyomtatsz, vagy gépre van kötve? Ha SD-ről nyomtatsz, van-e kijelződ?

A legegyszerűbb eset, ha beleírsz a Gcodeba, a megfelelő magasságnál (SD-ről nyomtatva, képernyővel):

G91      ;relative pozició
G1 Z+30 F180    ;Z 30 mm felmegy 3mm/s sebességgel
G1 E-1 F300     ;1mm retract
M25             ;pause /ha minden igaz menüből tovább indítható a nyomtatás, beavatkozásra vár/
G1 Z-30 F180    ;Z 30 mm lemegy 3mm/s sebességgel
G1 E+1.5 F300   ;1.5mm-t extrudál, a fölösleget gyorsan le kell csipni
G90      ;absolut pozició

Nem próbáltam mindenképp tesztelni kell a fentieket.

B.Zoltán

M600 a pause , utána elküldöm mondjuk a Z -t fel, de várakozni is kellene itt megakadtam.

Közben én is kutakodom , ha a Pause elvinné nekem is a fejet valahova ,mint látom a videókon , de nekem a Marlin nem viszi sehova.

Ha elviné , akkor egyszerűen megállítanám a megfelelő rétegnél és berakás után folytatnám.

000000000

Ja még valami. Csak akkor lesz jó ez az egész pause dolog, ha a Z tengelyed kottyanásmentes. Ha nem, akkor nem biztos, hogy ugyanarra a magasságra fog visszaparkolni. Rossz esetben letépi a nyomatot jobb esetben csak egy kis nyomtatási hiányosság lesz.

000000000

Az M600 az filament change pause. Azc csinálja ilyenkor amit beírsz a firmwarebe. Ha semmi nincs beírva, akkor értelemszerűen nem fog csinálni semmit.

B.Zoltán

Kösz , ha a fiam hazajön ki is próbáljuk , és megírom az eredményt.

Sd kártyáról nyomtatok és írogatunk már a G kódba , de tényleg ez lenne a legjobb , ha a egy gomb nyomásra indulna a nyomtatás nem egy bizonyos idő múlva.

000000000

Ha emlékeim nem csalnak a marlin LCD menüjében a pause parancs kiadása után alul "Resume SD printing" sor jelenik meg (vagy ilyesmi), arra klikkelve már megy is tovább.

B.Zoltán

Igy van ahogyan írod , ha jól értem be lehetne írni a Marlinba , hogy Pause funkcióba vigye el a fejet valamilyen pozícióba?
Kösz , hogy javítottad a M600 parancsot , egyik videóba láttam és nem volt írva , hogy filament cserés Pause.

bagesz81

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Régóta követem már a fórumot, hatására bele is vágtam egy cnc építésébe, ami el is készült, most meg a nyomtató van már 90%-os készültségben és itt az ideje feltámasztanom az elektronikát.
És itt kezdődik számomra a neheze.
Arduino 2560, lcd kijelzővel.
(Amikor az arduinot meghozta a postás akkor láttam életemben először. ) Tehát zéro tapasztalatom vele.
Számítógépre dugva megjelent a menü, lépegetni lehetett benn.
Arduinot telepítettem, Merlint letöltöttem, konfigurációban egy-két értéket átírtam, majd mikor rányomtam a feltöltésre, a kijelzőről minden elment.
Próbáltam már több merlin verziót, de semmi. Mit rontottam el?
Az lenne a kérdésem, hogy tudna valaki olyan Merlin configuration.h dokumentumot küldeni, vagy komplett Merlint amivel működhetne?
Vagy bármilyen segítséget.
Előre is köszönöm szépen!

bagesz81

Egyébként a gép 350x350x 300(xyz), XP oprendszer

s7manbs8

Lehet behalt a cucc ? Vagy csak a kijelző ? Kis teszt programot se lehet rátölteni ?

bagesz81

Tesztprogramot tudsz ajánlani?
Azon is gondolkodtam, hogy a telepítésével szúrtam el valamit?
Csak annyit tudok erről a rendszerről, amennyit az elmúlt napokban utána olvastam. Feltöltéskor csak a configuration.h-t kell feltölteni, vagy az utána következőket is?

keri

[#falbav] mit kínlódtam ennek a megoldásával, g-kód szerkesztés meg minden, volt hogy összejöjjön, erre itt van az orrom előtt [#puszi]

szf

valószínűleg el állítottad a kijelző beállításait .küld át a fájlt ,ha akarod megnézem valamikor.ma éjjel van időm